TOKİ kurası için yatırılan 500 TL para iadesi nasıl alınır?

TOKİ tarafından gerçekleştirilen kuralarda hak sahibi olunmadığı taktirde başvuru için yatırılan 500 TL IBAN'a iade edilebiliyor. Başvuru ücreti iadeleri başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'leri üzerinden gerçekleştirecek.

GİRİŞ 31.03.2023 10:10 GÜNCELLEME 31.03.2023 10:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TOKİ "İlk Evim, İlk İş Yerim" kura çekimi için 500 TL'lik başvuru ücreti ödeyen adaylar, kura çekimlerinin sona ermesiyle birlikte ücretlerini nasıl iade alabileceklerini sorguluyor. TOKİ tarafından yapılan açıklama sonrasında, ücret iadelerinin ne zaman yapılacağı ve hangi bankalar üzerinden ödeneceği belli oldu.

500 TL BAŞVURU ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK

Kura çekimleri sonrasında listede adı olmayan başvuru sahipleri ücret iadesi alabilecek. 500 TL olan başvuru ücreti hak sahibine teslim ediliyor.

TOKİ 500 TL PARA İADESİ NE ZAMAN YATACAK, NASIL ALINACAK?

500 TL'lik para iadesinin ne zaman yatacağını sorgulayan vatandaşlar için TOKİ'den açıklama geldi.

TOKİ sosyal konut projesinden faydalanabilmek için 500 TL ön kayıt ücreti veren adayların kurada ismi çıkmazsa başvuru ücretini geri almaya başlayacaklarını açıkladı.

Ücret iadesi sürecinde TOKİ sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaparak paraların nasıl alınabileceğini duyurdu.

Buna göre; TOKİ, kura çekimi tamamlandıktan 5 gün sonra paraların iade edileceğini, iadenin de banka şubeleri veya ATM'ler üzerinden alınacağını duyurdu.

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK TOKİ PARA İADESİ NASIL GERİ ALINIR?

TOKİ tarafından gerçekleştirilen kuralarda hak sahibi olunmadığı taktirde başvuru için yatırılan 500 TL IBAN'a iade edilebiliyor.

Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    peki listede adı olup vazgeçenler? onlar da paralarını alabilecekler mi?
    Cevapla
  • Murat76 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçerli bir sebep yokken keyfi vazgeçmek hainlik, niye başkasının hakkını yiyorsun.
    Cevapla
  • Hamza yurekli 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç evimiz olmadığı için bize zaten çıkmaz çocuklarıma burs yerine kredi cikmasi gibin asgari ücretli olmak bu
    Cevapla
  • Erdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bursa arsa kurasında sonuç listesi bir haftadır açıklanmıyor. Sanki kura çekip sırra kadem bastılar. Ortadan kayboldular. Ne Toki'ye ulaşılabiliyor, ne de eDevlet'te yayınlanıyor. Medyada da bu hususta bir haber yok.
    Cevapla
  • samet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana Bursa Karacabeyden toki çıktı fakat . Kulaktan dolma bilgilerler kura sonuçları açıklandı denildi e devletten kontrol ettigimde de herhangi bir bilgi yoktu bende bana çıkmadı sandım . Ama daha kuralar çekilmemiş oldugu için gözükmüyormuş . Bende gittim Halkbank ATM sine toki başvuru iadesine tıkladım orada da ücret iadesini görünce kesin çıkmamış gözü ile bakıp aldım parayı .
    Cevapla