Ünlü yatırım uzmanı Rogers: Bir sonraki kriz daha kötü olacak

Dünya ekonomisinde piyasalarda oynaklık yüksek seyrederken, yatırımcı da önünü göremiyor. Ünlü yatırımcı Rogers, parasının değerini nasıl koruduğunu anlattı. Küresel bankacılık endişelerine ilişkin ise "durum ciddi" yorumunu yaptı.

GİRİŞ 30.03.2023 09:29 GÜNCELLEME 30.03.2023 09:39
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü yatırımcı Jim Rogers, belirsizlik ortamına ve bu ortamda yatırımcıların neler yapabileceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Jim Rogers, dünyanın birçok sorunu olduğuna işaret ederek, "Savaş, enflasyon, birçok şey... Ekonomi ölü, koca bir ölü. Daha fazla enflasyona doğru gidiyoruz. Merkez bankaları bunu durdurmaya çalışıyor ama sonuçlar çok iyi değil. Çünkü piyasalar hala bir yukarı bir aşağı gidiyor." dedi.

Rogers, para politikalarında gelecek dönemde de belirsizliğin süreceği öngörüsünde bulundu.

"Merkez bankaları sorunu çözdüğünü sanıyor ama çözmediler. Enflasyon geri gelecek ve daha sonra tekrar faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalacaklar" diyen Rogers, doğru zamanda doğru hamlenin yapılması gerektiğini vurguladı.

"EMTİA, KENDİMİ KORUMAK İÇİN YATIRIM YAPTIĞIM BİR YER"

TRT Haber'e konuşan Jim Rogers, belirsizlik ortamında parasının değerini nasıl koruduğu hakkında da bilgiler verdi.

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Rogers, şunları söyledi:

"Size sadece biraz gümüşe yatırım yaptığımı söyleyebilirim. Biraz altınım var. Düşerse daha fazla emtia satın alacağım. Çünkü enflasyon olunca fiyatı yükselen şeylere sahip olursanız para kazanırsınız ve kendinizi korursunuz. Enflasyon varken, emtia fiyatları yükselir. Dolayısıyla burası (emtialar) enflasyon geri geldiğinde, kendimi korumak ve para kazanmak için yatırım yaptığım bir yer."

"HİSSE SENETLERİ DÜNYA GENELİNDE ÇOK UCUZ"

Jim Rogers, hisse senetleri piyasasında da fırsatların olduğunu söyledi.

Sadece Türkiye'de değil, Çin, Avrupa ve ABD’de birçok hissenin çok ucuzladığına dikkati çeken Rogers, küresel bankacılık krizine ilişkin de görüşlerini paylaştı.

Rogers, durumun ciddi olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Baktığımızda durum ciddi ama bir sonraki bankacılık krizi daha kötü olacak. Bu olacakların başlangıcıdır. Çünkü faiz oranları son derece düşük olduğunda, birçok banka, birçok ülke ve birçok şirket, tüm bu bedava para varken hatalar yaptı. Sorunlar birikiyor ve bir sonraki bankacılık krizi çok daha kötü olacak. Endişelenmelisiniz…"

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 22
  • Mevlüt 11 ay önce Şikayet Et
    Altın en güvenilir limandır, fiziki altın ama
    Cevapla
  • cahit 11 ay önce Şikayet Et
    Yatırımcı önünü göremez tabi göbekleri eritsinler az yesinler gelir adaletini sağlayıp çalışanlarına daha refah hayat şartları oluştursunlar önlerini görürler hep bana hep bana değil bir bana bir sana
    Cevapla
  • C.Türk 11 ay önce Şikayet Et
    Küreselciler Dünyanın içine etti.
    Cevapla
  • Münasip 11 ay önce Şikayet Et
    Vay be birazcık dediği altın gümüş için acaba ne güvenlik önlemleri almıştır çok değil azıcık güzel hoşuma gitti bu laf
    Cevapla
  • Zekeriya 11 ay önce Şikayet Et
    Borsa demek sahtekarlik demek. Uyuduruk yalanlarla bile insanlarin parasina zarar ettirebiliyorlar. Hepsi kapatilmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle