İş dünyası elektrik ve doğalgaz indiriminden memnun

Dün itibarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, peş peşe müjdeler açıkladı. Bunlardan biri de sanayi kuruluşlarında elektrik ve doğalgaz faturalarında indirime gidileceği olmuştu.

İş dünyası elektrik ve doğalgaz indiriminden memnun
İş dünyası elektrik ve doğalgaz indiriminden memnun
GİRİŞ 30.03.2023 09:09 GÜNCELLEME 30.03.2023 09:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Türkiye ekonomisine büyük destek veren sanayi sektörünün giderlerini azaltmak noktasında bir iyileşme adımı atıldığını duyurmuştu.

Nisan ayından itibaren elektrikte yüzde 15 ve sanayicilerin kullandığı doğalgaz tarifesinde yüzde 20 indirime gidiliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone gruplarında yüzde 15, sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde yüzde 20 indirim yapılacağını bildirdi.

"İNDİRİMLER ÜRETİMİ DESTEKLEYECEK"

İş dünyası temsilcileri, bu indirimleri memnuniyetle karşılarken, bu adımların rekabet gücünü artıracağına, üretimi destekleyeceğine ve enflasyonu düşürücü etkisi olacağına işaret etti.

"BİR NEBZE DE OLSA SANAYİYE NEFES ALDIRACAK"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, rekabetçiliğin son dönemlerde arttığını belirterek, enerjiye yapılan indirimlerin bir nebze de olsa sanayiye nefes aldırdığını söyledi.

"İNDİRİMLER ENFLASYONU DA BASKILAYACAK"

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın ise küresel çapta resesyon beklentilerinin yüksek olduğu bu ekonomik ortamda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan bu indirimleri adeta bir müjde gibi karşıladıklarını belirterek şöyle konuştu:

Yeni ekonomi modeli ve dövizin dizginlenmesi ile birlikte yakalanan istikrar ile yılın başında yapılan indirim sonrası ikinci bir kez yapılan bu indirim bizleri ziyadesi ile memnun etti. Bu indirimler şüphesiz istihdama ve üretime yansıyacaktır, üzerimizdeki yükü hafifletecektir. İndirimler aynı zamanda enflasyonu da baskılayacaktır.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    İş dünyasını bilemem amma benim evime 850 tl nin altında fatura gelmiyor. Elektrik sarfiyatını yükseltecek bir cihaz kullanmıyoruz. samsun Yedaş aş. de muhatap bulup derdimizi çözemiyoruz. Hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla