SGK çalışanlarına 3 ay fazla mesai ücreti verilecek

EYT işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai verilecek. SGK çalışanları aylık 2 bin 550 liraya kadar fazla mesai ücreti alabilecek.

GİRİŞ 29.03.2023 17:42 GÜNCELLEME 30.03.2023 09:33
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai verilecek.

Saatlik 27 TL fazla mesai ücreti yüzde 88 artışla 51 TL’ye çıkarılacak. Düzenlemeyle, SGK çalışanları aylık 2 bin 550 liraya kadar fazla mesai ücreti alabilecek.

EYT düzenlemesinin yasalaşması sonrası 2,2 milyon kişi emeklilik hakkı kazanmıştı. SGK çalışanlarına yönelik kararı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te açıkladı.

EYT işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarının mesailerine yönelik düzenleme yapılacağını söyleyen Elitaş, "EYT'li vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai ücreti verilecek." dedi.

Elitaş, düzenlemenin, en düşük emekli maaşında artış ve geçici işçilere kadro düzenlemesini de içeren İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında önergeyle ekleneceğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından, EYT işlemlerinin hızlandırılması için yoğun mesai harcayan SGK çalışanlarına ilave fazla mesai ücreti verileceğini açıklamıştı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Hemdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesai de dosya başı prim verilse daha mantıklı.o zaman fazla para almak icin nasıl çalışırlar.
    Cevapla
  • ŞARIK GEDİK 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm SGK personeline teşekkürlerimi sunuyorum çok öz verili çalışıyorlar Allah razı olsun
    Cevapla
  • SGK ÇALIŞANI 1 yıl önce Şikayet Et
    Haram olsun bu millete hakkımız. canls başla çalışıyor bu Sgk çalışanları
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    3 ay sonra ne olacak. Şu ülkede en çok çalışan Kurum SGK, ama Sgk nin da belli servisleri
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    10 sene emeklilik yok. En az . Yatarsınız ozaman.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Polisler gerçekten zor şartlarda ve fazla çalışıyor ama bi arkadaş "herkes fazla mesai alıyor polis hariç" demiş. Ben de memurum polis değilim ama fazla mesai almıyorum. Kendi hakkını elbette iste ama başka başkasını hor görme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle