Binance soruşturmaları yatırımcıları kaçırıyor

Yatırımcılar, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'nun (CFTC) açtığı davanın ardından Binance'den 1,6 milyar dolar çekti.

Binance soruşturmaları yatırımcıları kaçırıyor
Binance soruşturmaları yatırımcıları kaçırıyor
GİRİŞ 29.03.2023 16:08 GÜNCELLEME 29.03.2023 16:08

Ekonomim.com'un Blockchain veri izleyicisi Nansen tarafından yayımlanan verilerine dayandırdığı haberine göre yatırımcılar, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından Binance'ye yönelik açılan davanın ardından, kripto para işlem platformundan toplam 1,6 milyar dolar geri çekti.

CFTC, yükümlülüklerden kaçtığı ve federal yasaları hiçe saydığını iddia ederek, CEO'su ve eski üst düzey uyum yöneticisi ile birlikte dünyanın en büyük kripto borsası Binance'e dava açmıştı.

Nansen, Binance'den, davanın açıldığı günden bu güne kadar toplamda 1,6 milyar dolar  ve son 24 saatte ise 852 milyon dolar tutarında para çıkışı olduğunu belirtti. Son iki haftada gözlemlenen ortalama çıkış ise 385 milyon dolar civarında bulunuyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.