Airfryer ve fritözler gözetim kapsamından çıkarıldı! Zam iptal oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle, ithalatta gözetim kapsamına alınan birim gümrük kıymeti 100 doların altında olan airfryer ve fritözler listeden çıkarıldı.

GİRİŞ 29.03.2023 10:57 GÜNCELLEME 29.03.2023 16:09
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı tarafından 23 Mart'ta yayımlanan tebliğle ithalatında gözetim uygulanacak elektrikli ev cihazları listesinde değişiklik yapıldı.

Ticaret Bakanlığı'nın, birim gümrük değeri adet başına 10 ila 200 doların altında olan bazı elektrikli ev cihazlarının ithalatında 23 Nisan'dan itibaren gözetim uygulanacağı 23 Mart'ta duyurmuştu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğe göre, 23 Mart'ta yayımlanan tebliğle gözetim kapsamına alınan birim gümrük kıymeti 100 doların altında olan airfryer ve fritözler listeden çıkarıldı.

22 NİSAN'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Düzenlemeyle ayrıca, birim gümrük değeri 10 doların altında olan mutfak mikserleri için öngörülen gözetim uygulaması detaylandırılarak, bu ürünün 3 litre ile 10 litre arasında hacme sahip ve 80 doların altında birim gümrük kıymetini haiz olanları gözetim uygulamasına dahil edildi. Değişiklikler 22 Nisan'da yürürlüğe girecek.

İthalatta gözetim uygulaması, bir malın ithalatının piyasadaki diğer üreticilere zarar verecek veya zarar tehdidi yaratacak miktar veya şartlarda piyasaya sürülmesinin engellenmesi için Ticaret Bakanlığınca ithalat malları denetimi yapabilmek adına kurulmuş bir düzenleme olarak tanımlanıyor.

2 BİN LİRALIK ZAM GELMESİ BEKLENİYORDU

 Düzenleme nedeniyle giriş ve orta segmentteki airfryler için ortalama 2 bin lira zam gelmesi bekleniyordu.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Ticaret bakanlığı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bakanlık hükümete değilde muhalefete çalışıyor. Kaç yıldır krizin büyümesine hizmet ediyor. Seçim öncesi kaosa zamma ne gerek var.
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Lüzumsuz ithal eşyalara Çok yüksek vergi gelmeli. En başta gözlük, cep telefonu, drayer , frayer vs. ne kadar ıvır zıvır varsa, ROBOT temizleme vs. vs. Nedir ya, Takıyorlar bi motor, zırzır dönecek diye satılıyor ve ÇÖP. Yazık değil mi Milli paralara. Akıllı olalım derim. Sonra, "Tayyiiip, param bittiiiii".
    Cevapla
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Gidin bakın mallara kaç para zam gelmiş. Bu arsızlara gün doğuyor.
    Cevapla
  • gorkem dogan 1 yıl önce Şikayet Et
    ya bu kararları alırken yetkililer nerede air fray ın 100 usd üzerinden vergilendirdiğinizde kimse bu cihazı getirmeyecek va devlet 20 milyon usd vergiden olacak tı. yerli üreticilerden bu kadar vergi almak zaten mümkün değil. bu kadar üretim yapılmasıda zaten mümkün değildi
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    az kaldı patates bile lükse girer yakında.
    Cevapla
  • ankaramisafiri 1 yıl önce Şikayet Et
    patates ve soğan zaten artık lüks kardeş,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle