Rusya'nın Hindistan'a petrol sevkiyatı geçen yıl 22 kat arttı

Ukrayna ile savaş halinde olan ve ABD ile Avrupa'nın yaptırımlara maruz kalan Rusya'nın Hindistan'a olan petrol sevkiyatındaki artış ilgi çekiyor.

Rusya'nın Hindistan'a petrol sevkiyatı geçen yıl 22 kat arttı
Rusya'nın Hindistan'a petrol sevkiyatı geçen yıl 22 kat arttı
GİRİŞ 29.03.2023 09:11 GÜNCELLEME 29.03.2023 09:11

Rusya, Ukrayna ile girdiği savaş sonrasında ülkeleri "dost" ve "dost olmayan" olarak ikiye ayırdığını açıklamıştı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, 2022 yılında Hindistan'a yapılan petrol sevkiyatının 22 kat arttığını kaydetti.

"ORTA ASYA, AFRİKA VE LATİN AMERİKA'YA PETROL TEDARİKİ SÜRDÜ"

Rossiya-24 televizyon kanalına konuşan Novak, Orta Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkelerine Rus petrolü tedarik ettiklerini belirtti.

"RUSYA İÇİN "DOST" OLAN ÜLKELERDEKİ PİYASALARA YÖNELDİK"

Novak, bu konuda Rusya için "dost" olan ülkelerdeki piyasalara yöneldiklerini dile getirerek, "Hindistan'a yapılan petrol sevkiyatları geçen yıl 22 kat arttı." dedi.

"ASYA ÜLKELERİNE SEVKİYAT İÇİN ALTYAPIYI GELİŞTİRECEĞİZ"

Çin'e de petrol gönderiminin 2022'de yüzde 8 arttığı bilgisini paylaşan Novak, bu yıl da Asya ülkelerine söz konusu alandaki sevkiyatlar için gerekli altyapıyı geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Aleksandr Novak, şu ifadelerini kullandı:

Asya pazarının tüketim, talep ve ekonomi açısından hızla büyüdüğünü dikkate alarak, ürünlerimizin talep göreceğinden eminiz. Bunların arasında petrol, petrol ürünleri, gaz, sıvılaştırılmış doğalgaz ve kömür bulunuyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.