300 milyon kişinin işi riske girdi

Goldman Sachs’ın raporuna göre yapay zeka (AI) 300 milyon tam zamanlı işin yerine geçebilir. Yapay zekanın etkileyeceği işlerin yüzde 46’sının idari, yüzde 44’ünün yasal, yüzde 6’sının inşaat ve yüzde 4’ünün bakım ve onarım sektöründe.

300 milyon kişinin işi riske girdi
300 milyon kişinin işi riske girdi
GİRİŞ 29.03.2023 17:13 GÜNCELLEME 29.03.2023 17:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rapora göre yapay zeka ABD ve Avrupa’daki işlerin dörtte birinin ortadan kalkmasına neden olabilir; ancak aynı zamanda yeni işlerin ortaya çıkmasını ve verimliliğin yükselmesini sağlayabilir.

Raporda yıllık küresel olarak ortaya konan hizmet ve üretimin yüzde 7 artabileceği belirtiliyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; İnsanların yarattıklarından ayırt edilemeyecek kalitede içerik ortaya koyan üretici yapay zekadaki gelişme büyük bir adım olarak tanımlanıyor

Yapay zekanın etkileyeceği işlerin yüzde 46’sının idari, yüzde 44’ünün yasal, yüzde 6’sının inşaat ve yüzde 4’ünün bakım ve onarım sektöründe olduğu ifade ediliyor.

Yapay zekanın özellikle telif haklarıyla ilgili ortaya çıkardığı sorunlar, sanatçıları ve tasarımcıları uzun zamandır kaygılandırıyor.

Oxford Üniversitesi’nde mesleklerin geleceği üzerine uzmanlaşan Carl Benedikt Frey, üretici Yapay Zeka yüzünden kaç mesleğin yok olacağını bilmenin zor olduğunu dile getiriyor.

Frey, yaşanan gelişmeleri Uber ya da GPS teknolojisi geldiğinde sürücülerin yaşadığı zorluklara benzetiyor.

YAPAY ZEKA MAAŞLARI DÜŞÜRECEK

Bu teknolojilerin gelmesi sonucu sürücülerin sayısının azalmadığını ancak maaşların düştüğünü hatırlatan Frey, ChatGPT ile de bazı mesleklerde maaşlarının düşme yaşayacağı tahmin ediliyor. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 10
  • Muhasebecilik biter 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhasebecilik katiplik biter hatta denetim bile kısmen bitebilir
    Cevapla
  • Hakı 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten insanlar çalışmak istemiyor herşey dört dörtlük istiyor gül gibi geçinmek istiyor ama hergün kaos stres biyere kadar artık robotları çalışması şart
    Cevapla
  • Seçkin 1 yıl önce Şikayet Et
    Fakat tüm insanlar yatırım yapmadan iş yeri açmadan şirket sahibinden daha çok kazanmak daha lüks yaşamak istiyor
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Esasen hiç fena değil , hatta çok faydalı bir teknolojik ilerlemedir . Metalürjik Alaşım ve Kimyasal Bileşenleri , Nano Tekstil Ürünleri tasarımını , Programcılığı , Autocad Tasarımlarını , Mimari Projeleri , Sanatsal NFT leri , Mühendislik ve Karmaşık Bilimsel , Matematiksel Hesapları , yapay zekaya yaptırırız . İşlevsellik ve doğruluk denetlemesini mühendisler yapar , onay verir .
    Cevapla
  • Cskn 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenligin yerini eğitmenlik alacak. Bilgiye ulaşması artık çok kolay
    Cevapla
  • Xxxc 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence böyle aşırı teknolojinin kullanıldığı yerlerde gelire uygun bir vergi alınmalıdır ki kimse aşırı zenginlesmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle