Türkiye'ye ambargo uygulayan Kanada'nın TB3 şaşkınlığı

Bayraktar TB3'ün katlanabilir kanat özelliği tüm dünyanın dikkatini çekti. Kanada basınından The EurAsian Times, TB3'ten "Daha iyi, daha büyük, daha ağır" şeklinde bahsetti.

GİRİŞ 28.03.2023 11:11 GÜNCELLEME 28.03.2023 11:13
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Türkiye, savunma sanayiinde attığı adımlarla uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Yerli ve milli imkanlarla üretimi gerçekleştirilen silahlı insansız hava araçları (SİHA) tarafından çeşitli ülkelerdeki savaş alanlarında kaydedilen başarı göze çarpıyor.

AMBARGO UYGULAYAN KANADA'DA GÜNDEM OLDU

Kanada, Bayraktar SİHA'lara yönelik kamera ambargosu uygulamış, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Halihazırda yerlisi ülkemiz tarafından geliştirilip üretilip, yurt içi ve yurt dışında dahi kullanıma sunulmuşken bizim için herhangi bir problem oluşturmaz." demişti.

Kanada basınından The EurAsian Times, Baykar tarafından milli ve özgün imkanlarla geliştirilen Bayraktar TB3'ten "Daha iyi, daha büyük, daha ağır" şeklinde bahsetti.

"TB3, DAHA İYİ YETENEKLERLE DONATILDI"

Görücüye çıkarılan TB3 SİHA'nın, TB2'nin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki muharebe başarısı nedeniyle ilgi odağı haline geldiği belirtildi:

Platform, Rus saldırısının ilk günlerinde Ukrayna'nın zırh ve uçaksavar sistemlerine karşı savunması için çok önemli olduğunu kanıtladı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, 26 Ekim 2022'de TB2'lerin modern savaş alanında 'oyun değiştirici' olduğunu söyledi.

TB3'ün, selefinden daha iyi yeteneklerle donatılmasına ve denizlerdeki konuşlandırılmasına ek olarak ihracatta da önemli pay alacağına inanılıyor.

AKILLI SİLAHLARLA TAARRUZ OPERASYONU YAPABİLİYOR

TB3 SİHA'nın, kanatlarının altına yerleştirilmiş akıllı silahlarla taarruz operasyonlarının yanı sıra istihbarat, keşif ve gözetleme görevleri de icra edebilme kapasitesine sahip olduğunun altı çizildi.

Bayraktar TB3'ün, uçak gemilerinde kullanılabilen katlanabilir kanatlar şeklinde özel yetenekler sayesinde yurt dışında silahlı operasyonlar yürütebileceği ifade edildi.

ÇOK UZAK NOKTALARDAN KUMANDA EDİLEBİLİYOR

Ayrıca söz konusu SİHA'nın görüş hattı ve görüş hattı ötesi iletişim yeteneklerinin, insansız aracın çok uzak noktalardan da kumanda edilebilmesine olanak sağladığına dikkat çekildi ve şöyle denildi:

Son teknoloji ürünü TB3, Baykar'ın güçlü TB taarruz uçağı serisinin en son versiyonu. TB3, gemilerde çalışan bir deniz uçağı.

BAYRAKTAR KIZILELMA İLE UÇACAK

Aero Time adlı internet sitesi de Bayraktar TB3'ün katlanır kanatlara sahip olduğuna işaret etti ve şöyle yazdı:

Karada konuşlu selefi Bayraktar TB2'den biraz daha büyük olan TB3, 280 kilograma kadar artırılmış taşıma kapasitesi sunuyor.

İlk olarak Ekim 2020'de duyurulan insansız hava aracının, TCG Anadolu amfibi hücum gemisinde çalıştırılması planlanıyor. TB3, Bayraktar Kızılelma'nın yanında uçacak.

Bayraktar TB3 özellikleri

Yükseklik: 2.6 metre

Kanat açıklığı: 14 metre

Uzunluk 8.35 metre

Faydalı yük kapasitesi: 280 kg

Maksimum hız: 160 knot

Kalkış ağırlığı: 1.450 kg

Seyir hızı: 125 knot

Havada kalış süresi: 24+ saat

Görüş hattı ve görüş hattı ötesi haberleşme

Otomatik iniş ve kalkış

Kısa pistli uçak gemilerinden iniş ve kalkış

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 70
  • Tuarek 11 ay önce Şikayet Et
    Kanadayi anladık dış ülkeleri anladık kiskanmalari gayet doğal içimizdeki irlandalilara noluyor onlar neden catliyorlar onu anlayabilmis değilim bakalım hayırlısıyla arife günüde mmsu pilot uçuşunu yapacak Allah'm Türkler çıldırmış olmalı
    Cevapla
  • Ertuğrul 11 ay önce Şikayet Et
    Ben oy verirken önce VATAN diyerek veriyorum yani RTE ile yola devam..
    Cevapla
  • Mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Evet bu haberleri okudukça mutluluk duyuyorum
    Cevapla
  • Kemal Aydoğan 11 ay önce Şikayet Et
    Rabbim bu İHA ları yapanlara güç ve kuvvet versin ... Durmak yok yola devam
    Cevapla
  • kompataro 11 ay önce Şikayet Et
    ağla kanadağ ağla..biz zengin olduk
    Cevapla
  • Adnan 11 ay önce Şikayet Et
    Teşekkürler reis sen olmasan bu süper silahları üretemezdik güçlü türkiye seninle sahada güçlü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle