Hasat başladı: Kilosu 50 liradan Katar'a ihraç edilecek

Mersin'in Silifke ilçesinde yılın karadut hasadı örtü altında yapılmaya devam ederken kilogramı yurt dışına 50 liradan satılmaya başlandı.

GİRİŞ 28.03.2023 09:33 GÜNCELLEME 28.03.2023 11:08
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen karadut hasadı devam ediyor. Çileğe alternatif olarak dikimi yapılan karadutun, başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirlere gönderildiği, bir kısmının ise Katar'a ve Dubai'ye ihraç edildiği bildirildi. Ocak ayında başlayan hasadın Mayıs ayına kadar belirli aralıklarla süreceği ifade edildi.

İklim şartları nedeniyle geçen yıla göre 20 gün erken olgunlaşan karadutun bakımının kolay yapıldığını belirten üretici tüccar Ayhan Eski, fiyatından da veriminden de memnun olduklarını söyledi.

Karadut yetiştiriciliğini bütün çiftçilere tavsiye eden Eski, "Silifke ilçemizde Ocak ayında başlayan dut hasadımız Mayıs ayına kadar sürecek. Dutlarımız kaliteli, gübresiz ve ilaçsız yetişiyor. Tüketimi çok güzel. Şu an piyasa değeri halde 35 ile 40. İhracata da Dubai ve Katar'a 45 ila 50 lira civarı gidiyor. Bütün çiftçilere tavsiye ediyorum" dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • enes 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayat şartları değişti. Kırsal hayat, üretim ile dikkat çekmektedir. Şehirde masa başı iş veya al sat yaparak iş yapmak değil artık. Üreten kişilerin kazanacağı bir dönem.
    Cevapla
  • Haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam üretiyor, para kazanmak için. Kim çok para verirse o yiyecek. Bu zaruri bir ihtiyaç değil. Bazı tembeller ucuz yesin diye kimse kendini feda etmez. İstiyorsan sera kur yetiştir ucuz ye. Parayı veren düdüğü çalar.
    Cevapla
  • Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Tepki adlı dangalak yorumcuya Türkiye dışarıdan gıda almıyor mu. Mesela şu an karpuz nereden geliyor. Ayrıca üretici üretmiş sana mı soracak kime satacağını
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Karaktersizliğin luzümu yok..!
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkem insanı yedi de yurtdışına satılacak,ulan bu kadar saçmalıkta anacak biz de olur..!
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal kardeşim doğruları söyle böyle
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    40-50 liradan aşağï bir şey mi var memlekette,yabancılar üretim fazlasınï yurtdïşïna,bizimkiler ilk ürün ve en kaliteli úrünleri yurtdīşïna satıyor fark burda..!?
    Cevapla
  • Tepkiye tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Kilosu 50 lira diyor. Git al yiyorsan ye. Saçmalığın kendisi sensin. Seni duyanda Türkler hiç dut yememiş sanacak.
    Cevapla
  • narlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz yemeyelimmii
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    sana yeme diyen mi var parasini verirsin alir yersin
    Cevapla
  • Sağlamhanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tadı çok iyi değil görüntü 10 numara biz Mayıs haziranı bekleyelim
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende temmuzda ye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle