Ev kiralarına ilişkin iddialara İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya ve çeşitli mecralarda yayılan "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" iddialarını yaptığı paylaşımla yalanladı.

Ev kiralarına ilişkin iddialara İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama!
Ev kiralarına ilişkin iddialara İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama!
GİRİŞ 27.03.2023 19:03 GÜNCELLEME 27.03.2023 19:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" iddialarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Maliye Bakanlığı'ndan ev kiralarına ilişkin iddialara yalanlama!

DMM'den yapılan paylaşımda, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın konuyla ilgili herhangi bir çalışması bulunmamaktadır. Halihazırda TBMM'nin 8 Haziran 2022 tarihli genel kurulunda kabul edilen ve 11 Haziran 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanan geçici kanunla, konut kira sözleşmelerinde kira bedelinin artışına ilişkin 1 Temmuz 2023'e kadar yüzde 25 oranında üst sınır uygulaması geçerlidir. 'Ev kiralarına il il limit getiriliyor' iddiası doğru değildir" denildi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Niyela evin fiyatları ne kadar infirin onları kiralarda iner adam niye versin 5 milyonluk evi 5 10 bine
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    mümkünse yapılsın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmasi gereken bu zaten il il de duzenlenmesi lazim 0 konut ile 10-20 yillik konut olarak da duzenlenmesi lazim merkez merkeze uzak olarak da duzenlenmesi lazim yani bunu yapamamak elestiri konusuyken bide karsi yalanlama olmamis...
    Cevapla
  • engin kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    neden yalanlanlanıyor tüm türkiyede kkralar 10 sene sabitlensin
    Cevapla