Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Yalan söylüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte Bay Bay Kemal'i biliyorsunuz, yine yalan yanlış beyanlarla ne diyor? Biz geleceğiz, geldikten sonra da her şey bedava. 11 tane büyükşehir belediyen var, bunlar Adıyaman'a ulaştılar mı? " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Yalan söylüyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Yalan söylüyor!
GİRİŞ 27.03.2023 17:52 GÜNCELLEME 27.03.2023 20:08
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da kalıcı konutların temel atma töreninde konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Gece gündüz çalışıyoruz, Ulaştırma Bakanımız burada ilk günden beri koordinasyonu yürütüyor. Tüm ekiplerimiz ilk günden beri burada çalışıyorlar. Sivil toplum kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Arama kurtarma çalışmalarının yerini zamanla enkaz kaldırma çalışmaları aldı. Çadırdan konteynera kadar tüm barınma imkanlarını seferber ettik. 2,5 milyon insanımızı misafir ediyoruz. Depremden hasar alan illerimizin tamamında konteyner sayımızı 100 bine çıkaracağız. Hasarsız ve az hasarlı evler yavaş yavaş kullanılmaya başlandı. 

Deprem bölgesinde ilk yılda 319 bin konut inşa edeceğiz. Adıyaman'da 50 bin ev, 23 bin köy evi inşa edeceğiz. Evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen hiçbir Adıyamanlı kardeşimizi mağdur etmeyeceğiz. Her bir kardeşimizi yeni yuvasına mutlaka kavuşturacağız. Kentsel dönüşüm ile diğer alanları da güvenli hale getireceğiz. 

Yapım sürecini başlattığımız konut ve köy evi sayısı 56 bine ulaştı. 500 bin konut ve 1 milyon alt yapılı arsa projemizin deprem bölgesini kapsayan kısmıyla ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Deprem gününden beri vatandaşlarımıza çeşitli kalemlerde yaptığımız ödemelerle destek oluyoruz. 

"YÜZ BİNLERCE LİRAYA TEKABÜL EDEN DESTEĞİ SAĞLIYORUZ"

Misafirhanelerde, otellerde, konteyner kentlerde kalanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çarkları yeniden döndürmek için sanayicilerimize sunduğumuz imkanlar var. Çiftçilerimizin zararlarını telafi ediyoruz. Kalıcı konutlar yapılana kadar yüz binlerce liraya tekabül eden maddi desteği sağlıyoruz. Diğer afetlerde konutların maliyetinin 3'te biri fiyatına verdik. Bir önceki Elazığ depreminin ardından inşa ettiğimiz evlerin aylık ödemesi 510 liradan başlıyor. En büyük metrekareye sahip 3+1 evde 990 liraya çıkıyor. Köy evlerini de benzer rakamlarla hak sahiplerine veriyoruz. Vade süresi olan 20 yılın sonuna kadar aylık ödeme miktarı sabit kalıyor. Borcunu kapatmak isteyenler yüzde 20 indirimden yararlanıyor. Evinin sigortası olan vatandaşlarımız oradan da ödeme alabiliyor. Süreç içerisinde yapılan ödemeler, verilen destekler göz önüne alındığında devlet vatandaşlarına evlerine hibe seviyesinde teslim ediyor. 

"BAY BAY KEMAL YİNE YANLIŞ BEYANLARDA BULUNUYOR"

Birilerinin milletin ne yaşandığından habersiz oldukları anlaşılıyor. Maalesef bunlar her konuda olduğu gibi bu hususta da yalan yanlış beyanlarla ortalığı karıştırmaya çalışıyor. İşte Bay Bay Kemal'i biliyorsunuz, yine yalan yanlış beyanlarla ne diyor? Biz geleceğiz, geldikten sonra da her şey bedava. 11 tane büyükşehir belediyen var, bunlar Adıyaman'a ulaştılar mı? Ama AK Partili belediyeler ilk günden beri buradalar.

Açık konuşuyorum, dünyada bu kadar kısa sürede böylesine bir konut inşası yok. Geçmişteki rezillikleri anlatmaya gerek bile duymuyorum. 

Afet yaralarını sarmadan biz huzur bulmayacağız. Ramazan ayını bu kutlu mücadelenin sembolü haline getirmek için işte burada sizlerle birlikteyiz. Adıyaman uzunca bir sene hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaşamamıştır. Kalkınma atılımlarımız sayesinde Adıyaman'ın önünde yepyeni bir dönem açtık. Deprem yol açtığı yıkımla Adıyaman'ın canını yakmış olabilir. Adıyaman hedefine doğru yürüyecektir.

Deprem yıkıntıları arasında can veren milletvekilimiz Yakup kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. 

"BAY KEMAL PKK UZANTILARIYLA EL ELE DOLAŞIYOR"

Bay Kemal PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantılarıyla el ele kol kola dolaşıyor mu? Onlarla beraber 14 Mayıs'a hazırlanıyor mu? Bunlara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Ben sizlerin bunu gerçekleştireceğinize inanıyorum. Ben sizin gözlerinize bakarak buna hazır olduğunuzu görüyorum. Biz ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. 

İFTARDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Adıyaman iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:,

Milletimizin ve Adıyamanlı vatandaşlarımızın bir kez daha başı sağ olsun. Depremlerde ve sellerde yitirdiğimiz canların da mahşer gününde şehitlerimizle haşr olacaklarına inanıyoruz. Ateşin düştüğü yeri yaktığını da biliyoruz. Bir yardımlaşma ayı olan Ramazanı Şerifi vesile haline getirmek istiyoruz. bu ay boyunca sizlerin daha fazla yanında olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu zor günlerin üstesinden geleceğiz.

Depremden en çok etkilenen 7 ilimizi 250 belediyemize adeta zimmetledik. 53 belediyemizi de kardeş belediye kıldık. İftar sahur sofralarından manevi destek programlarına kadar her alanda sizlerin yanında olacak. Sadece mübarek günlerde değil hayat normalleşene kadar faaliyetlerine devam edecek. Biz de seçim gündeminden bağımsız olarak süreçleri takip etmeyi sürdüreceğiz. Biz bu millete aşığız. Biz dertliyiz. Buradaki süreç 11 vilayetimizde devam ettiği sürece tüm bakanlarımız belediye başkanlarımız polisimiz her an sizinle bu yolda yürüyeceğiz. Milletin derdiyle dertlenmedikten sonra ne siyasetin ne makamların milletin iradesiyle geldiğiniz koltukların herhangi bir değeri vardır. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız başkanım bizi bunların eline bırakmayın diyor.

Ne pahasına olursa olsun umudu boşa çıkarmamakta kararlıyız. İnşallah hiçbir kardeşimize mahcup olmayacağız. Depremin yıktığı şehirlerimizi ayağa kaldırmanın gayretindeyiz. 50 bin konut ve 23 bin 640 köy evi inşa edeceğiz. 1 sene içerisinde teslim edeceğiz. Deprem sınamasından alnının akıyla çıkan TOKİ'mizi aktif şekilde kullanmayız hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda daha kararlı davranacağız. Marjinal çevrelerin kentsel dönüşümü engellemesine göz yummayacağız. Millet sandık önlerine geldiğinde bu muhterislere en güzel cevabı orada verecektir. Siyasi ikballerinin derdine düşenlerin durumu sizi umutsuzluğa sevk etmesin. Nice badireyi aştığımız gibi bu imtihanı da başarıyla vereceğiz.

 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 90
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    kıliştar oglu ne dedi istanbul buyükşeir belediyesınden adam cıkartırsam namussuzum dedi .18 bın kişi çikartıldı
    Cevapla
  • CEZA 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisim ,biz ona baykemal demiyoruz ,ONA YALANCI BİNBİR SURAT İBLİS DİYE HİTAB EDERİZ.
    Cevapla
  • Rıdvan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay bay Kemal yalan üretimi yapar reis ise iş yaparken herkes üzerine düşeni yaparr
    Cevapla
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna Kadar REİS
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 1 yıl önce Şikayet Et
    kendi içindekiler ordan ayrılıyor onlar artık hdp lesti açık ca belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle