Zamlı emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri için tarih verildi
Bilgin, "2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek açıklamasında bulundu. Bilgin, bayram ikramiyelerinin de bayramdan önce Nisan ayında yatırılacağını duyurdu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı en düşük emekli aylığına ve bayram ikramiyelerine yapılacak zamla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Bugün TBMM Genel Kurulu gündeminde yer alan çalışmamızla birlikte sosyal devlet anlayışıyla emeklilerimizi enflasyonun tahribatına karşı koruyacak iyileştirmeler yapmaya devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
2019 yılında 1.000 TL olarak getirilen emekli alt sınır aylığı 2020 yılında 1.500 TL’ye, 2022 yılı Ocak ayında 2500 TL’ye yükseltildiği hatırlatılan açıklama şöyle devam etti:
"2022 yılı Temmuz itibariyle 3.500 TL’ye, 2023 yılı Ocak itibariyle de 5.500 TL’ye yükseltilmiştir.
5.500 TL olan emekli alt sınır aylığı tutarı 2023/Nisan ödeme dönemi itibariyle de yüzde 36,36 artışla 7.500 TL'ye yükseltilecektir. Böylece en düşük emekli maaşı Aralık 2022’ye göre yüzde 114,3 artırılmış olacaktır. 2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır. Emeklilerimize hayırlı olsun.
İKRAMİYEDE YÜZDE 82 ARTIŞ
2018 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1.000’er TL olarak ödenmeye başlanılan bayram ikramiyesi 2021 yılında 1.100 TL’ ye yükseltilmiştir. Yeni düzenleme ile bu tutar yüzde 82 artışla 2.000 TL’ye yükseltiliyor.
Emeklilerimiz hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda 2.000’er TL ikramiye alacaklardır. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacaktır. Emeklilerimizin bayramlarını kutlu geçirmeleri için 2018’den bugüne kadar 114 milyar TL bayram ikramiyesi ödenmiştir. 2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi, Nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde ödenecektir."
-
Eyt li 2 yıl önce Şikayet EtTemmuz ayında kök maaşıniz ne ise o oranda zam alacaksınız en dusuk emekli maaşı alanlarin maaşı ile aynı orantida olmayacakBeğen Toplam 5 beğeni
-
FARUK 2 yıl önce Şikayet EtAnlıyoruzda bir oyun öneminin olduğu seçimde hangi akıl 5 milyon direk 2 milyon dolaylı emekliye ayrımcılık yapabilir anlıyamadıK onlara da ver temmuz maaşında kökmüdür mökmüdür onun üzerinden zam ver düşece ğini düşsen olmazmıy dıBeğen Toplam 7 beğeni
-
İhsan 2 yıl önce Şikayet EtBu art niyetlisiniz her yapılan bir şeyde kötü niyet arıyorsunuz sizin zihniyetiniz bozukBeğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet EtAllah rıise sağlık vırsin Allah ülkemizin başında eksik etmesinBeğen Toplam 19 beğeni
-
Kayı boylu 2 yıl önce Şikayet EtDevletten hükümetten REİSTEN ALLAH RAZI OLSUN maaşlara gerekli artışı yapıyorlar...amma bu ülkede öyle hain esnaflar varki daha haberi alır almaz 10 TL olan salatalıği 22 TL ye 9 tl olan dometesi 26 tl yapıverdiler bu ülkenin esnaflarının %90 hain alçak ama birde YÜCE ALLAH VAR huzurunda nasıl hesap vereceksiniz be kefereler.Beğen Toplam 33 beğeni
-
Bursalı 2 yıl önce Şikayet EtBizim pazarda 30 lira salatalıkBeğen Toplam 4 beğeni
-
Atila 2 yıl önce Şikayet EtALLAHIM DEVLETIMIZE ve REİSİMİZE kolaylık versin AMİNBeğen Toplam 21 beğeni