Japonya'da enflasyona karşı 15 milyar dolarlık destek

Japonya, enerji ve gıdada artan maliyetlerin oluşturduğu enflasyona karşı toplamda 2 trilyon yenlik (15 milyar dolar) finansman desteği verecek.

GİRİŞ 26.03.2023 10:20 GÜNCELLEME 26.03.2023 13:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Japon hükümeti, yükselen enerji ve gıda maliyetleri ile Japon yenindeki Döviz karşısında değer kayıplarının yol açtığı enflasyona karşı paket hazırladı.

Toplamda 2 trilyon yenlik (15 milyar dolar) enflasyonla mücadele paketi kapsamında nakit desteği verilecek ve enerji faturalarının düşürülmesi hedeflenecek.

Destek kapsamında düşük gelirli hane başına 30 bin yen (230 dolar) ile bu ailelerde mevcut çocuk başına 50 bin yen (380 dolar) nakit sağlanacak.

Nisan'da yapılacak yerel seçimler öncesi açıklanan paketin finansmanı için mevcut mali yılı kapsayan devlet bütçesindeki rezerv fonlardan faydalanılacak.

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, yaptığı açıklamada, Japon hükümetinin, değişken fiyatlara karşı ivedilikle yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de dünya markasi sensin! Dünya markasi olmak icin temeli secin togg bayraktarlari kaldiracak
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar 40 sene deflasyonla mücadele etti, başarılı olamadı, eksi faizler uyguladı vs. Salgın sonrası arz kaynaklı sıkışıklık olunca, deflasyon ekonomisi japonyada bile enflasyon hortladı. Şimdi de enflasyonla mücadele veriyorlar. Bizim Millet de bu enflasyonun salgın sonrası 2. Perde olduğunu görmüyor, 3. Perde ise dünya savaşı.
    Cevapla
  • pusula 1 yıl önce Şikayet Et
    ya işine bak kendini onlarla kıyaslama, onların bir sürü dünya makası var sende? ayıca bahsedilen enflasyon % kaç da bi bak
    Cevapla
  • Mali 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar helal olsun. Bazen kim müslüman diye düşünüyorum
    Cevapla