AK Parti'den emekli maaşına zam açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu "Biz AK Parti grubu olarak konuyla ilgi ön çalışma yapıyoruz, önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz" dedi.

GİRİŞ 23.03.2023 16:19 GÜNCELLEME 23.03.2023 18:21
Bu Habere 292 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun." diyerek emeklilere zam haberini duyurmuştu. 

EMEKLİYE ZAM MECLİS'E GELİYOR

Erdoğan'ın emekli maaşındaki zam müjdesini duyurmasının ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu "Sayın Cumhurbaşkanımız dün milyonları hakikaten sevindiren bir müjdeyi açıkladı; en düşük emekli maaşının 7.500 lira olacağını ifade etti. İnşallah biz AK PARTİ Grubu olarak, Cumhur İttifakı olarak bu konuyla ilgili kanuni düzenlemenin ön çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta bunun yasalaştırılmasını ümit ediyoruz, bunu planlıyoruz ve en düşük emekli maaşını 7.500 liraya çıkartıyoruz." dedi.

"GEÇİCİ İŞÇİLERİN KALICI İŞÇİ OLMALARINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR HAFTAYA MECLİS'TE GÖRÜŞÜLECEK"

Öte yandan Akbaşoğlu geçici işlerde çalışan işçilerle de ilgili olarak, "Daha önce nasıl EYT'yi çözdüysek, 3600 ek göstergeyi yasalaştırdıysak 500 bine yakın sözleşmeli personeli kadroya geçirdiysek bir başlık da geçici işçilerle ilgili ifadelerimiz söz konusuydu. Bununla ilgili de on binlerce çalışanımızı ilgilendiren 6 ay ile 10 ay arasında değişkenlik arz eden sürelerle çalışan geçici işçilerin artık kalıcı işçi olarak, bütün mevsim boyunca, on iki ay boyunca çalışabilir hâle gelebileceği bir düzenlemeyi de inşallah önümüzdeki hafta Mecliste görüşmeyi planlıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 292
  • TEKNİKER 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge unutulursa bizde sizi unuturuz
    Cevapla
  • Ottomans 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni unutuyoruz bosuna heveslenme
    Cevapla
  • Cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaletli olunacaksa tüm emeklilere de verilmesi gerekir aksi halde haksizlık olur ozaman da kaybeden hükümet olur
    Cevapla
  • Şef 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeflere 3600 ü torba yasa ile gerçekleştiriverin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zam yapılacaksa adil bir şekilde her kese yapılmalı ben Emeklilikte 5300 gün doldurduğumda emekli olabiliyordum tam 31 yıl fabrikada çalıştım yüksek pirimle ve yaklaşık 106000 bin güne yakın günden emekli oldum pirim gününe göre iki emeklilik doldurdum tek maaş alıyorum zam yapılacaksa adil bir şekilde herkese yapılmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli maaşlarında herkese eşit şekilde zam yapılsın Tüm emeklilerin maaşlarına 2000 tl zam yapılsın doğrusu da bu olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle