Zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarih belli oldu!

7 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli aylığının nisan ayında hesaplara yatırılması, 1100'er lira olarak verilen ikramiyelerin de önümüzdeki günlerde atılacak adımlarla artırılması bekleniyor.

GİRİŞ 23.03.2023 13:23 GÜNCELLEME 23.03.2023 14:47
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı televizyon programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiği yönündeki açıklaması, emekliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bu müjdenin ardından gözler, söz konusu kararın uygulanması için TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi.

ZAMLI MAAŞLAR NİSAN AYINDA YATACAK

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi yönündeki kararın ilerleyen günlerde yasalaşması ve zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Söz konusu artıştan, EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarısından fazlası yararlanacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİ DE ARTACAK

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, emeklilerin talepleriyle ilgili hükümetin yaptığı çalışmaları işaret etmesi, dikkatleri bayram ikramiyelerine yöneltti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı alternatif çalışmalarda, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1100'er lira olarak verilen ikramiyelerde de artışa yer verilirken, bu konuda da ilerleyen günlerde adımların atılacağı öğrenildi.

Bununla birlikte, en düşük emekli aylığındaki artışın ardında kamuoyunda 7 bin 500 liranın üzerinde olan aylıklarda da düzenleme yapılması beklentisi oluşmaya başladı.

EMEKLİLER ARTIŞTAN MEMNUN

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, talepleri arasında en düşük emekli aylığı miktarının artırılmasının ilk sıralarda geldiğini belirterek, uzun süredir dile getirdikleri bu talebin karşılık bulmasının, kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Emeklilere verilen 1100 liralık bayram ikramiyelerinin de artırılmasını isteyen Ergün, bu yöndeki taleplerinin de en kısa sürede hayata geçeceğine inandıklarını ifade etti.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin, aylığı bu rakamın üzerinde olanlarda da beklenti yarattığını dile getiren Ergün, "Az prim ödeyenle çok prim ödeyen arasındaki aylık makasının kapanmaması için 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alanların da aylıklarında artış yapılmalı. Bu düzenleme, sosyal güvenlik sisteminin güvenirliliği, saygınlığı, norm ve standart birliği için gereklidir." dedi.

"ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN"

73 yaşındaki Mustafa Karataş ise, "Çok iyi bir karar. Allah razı olsun. Allah eksik etmesin. Allah başımızdan göndermesin. Diğerlerine fırsat vermesin. Artış beklemiyorduk, gerek de yok. Yeter ki başımızda sağlam bir şekilde dursun. Onu temenni ederim Allah eksikliğini göstermesin" dedi.

"KÖTÜ OLMADI"

59 yaşındaki Orhan Koca ise, "Zam yapılması iyi oldu. Bende emekliyim. En düşük 5 bin 500 liraydı. 7 bin 500 lira oldu. Kötü olmadı. Yeterli mi? değil tabi ama hiç yoktan iyidir. Yaşadığımız hayat şartlarının altında bir miktar. Hiç yoktan iyidir olarak bakıyoruz. Artış ihtimalini zayıf görüyorduk. Artış olması iyi oldu" diye konuştu.

"ARTIRILSIN DA SEBEBİ ÖNEMLİ DEĞİL"

69 yaşındaki Bahattin Kılıç, maaş zammı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Zam yapılması iyi bir şey. Para lazım, devlet veriyorsa ihtiyaç olduğunun göstergesi. Normalde beklemiyorduk. Senelik artışlar yapılıyordu. Bize de sürpriz oldu. Dün haberlerde altyazıda görünce inanamadım sonra teyit edebildim. Devlet işlerini biz bilmeyiz bizim bildiğimiz cebimize para girmesi. Ciddi bir geçim sıkıntısı var. Arttırılsın da sebebi önemli değil" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • Hüsniye 1 yıl önce Şikayet Et
    Pekiyi eski emekliler ne olacak yeni olanlar bizi geçti
    Cevapla
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize ve iktidara zeval vermesin inşallah
    Cevapla
  • Gülseren sonmezocak 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben annemden alıyorum birtek ben varım annem bakurluydu ama az alıyorum neden başka alan yok başka gelirinde yok zor geciniyorum neden az alıyorum acaba
    Cevapla
  • Huseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimize allahim zavallı vermesin
    Cevapla
  • Osmsnli torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin amiiinn
    Cevapla
  • Mehmet yorulmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu para bu enfilasyona gore az kimseyi kandirmayin piyasadaki zami dusursunler ben zam istemiyorum en basit yumurta 3.5 /4 tl ne konusuyorsunuz piyasaya mudahale edin stokculari dize getirin hani maliye deneleyicileri hani gostermelik belediye zabitalari hepsi rusvetci kimse onlari denetlemiyor hep yalan reis hangi birisine yetissin sagi solu rusvetci dolmus REIS
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle