Türkiye'nin yeni avcısı ortaya çıktı! Kendi kendine karar verebilecek

Türk savunma sanayisinin lider şirketlerinden ASELSAN, su altı savunma sistemlerindeki tecrübesiyle yeni bir otonom su altı aracı geliştiriyor.

GİRİŞ 22.03.2023 13:53 GÜNCELLEME 22.03.2023 14:09
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Son dönemde askeri ve sivil ihtiyaçlar için insansız sistemler, robotlar ve otonom sistemlerin kullanımı yaygınlaşıyor.

KENDİ BAŞINA KARAR VEREBİLİYOR

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ASELSAN da geleceğin savaş sahasında yaygın şekilde kullanılacak, uzaktan kontrol edilebilen, kendi başına karar verme ve uygulama yeteneklerine sahip platformlar üzerinde çalışıyor.

SU ALTINDAKİ TEHDİTLERİ TESPİT EDİYOR

Su altı akustik ve sonar sistemleri, torpido ve torpido karşı tedbir sistemleri gibi çözümlerle önemli birikime ulaşan ASELSAN, bu kabiliyetleri su altındaki insansız sistemlerle buluşturan çözümler oluşturuyor.

İnsansız su altı sistemlerinin savunma alanında çok farklı kullanım alanları bulunuyor. Geliştirilen çözümler, gemilerin ve denizaltıların savunmasında, kritik liman ve üst bölgelerinin korunmasında kullanılıyor. Kritik limanların açığına otonom su altı araçları gönderilerek yaklaşan düşman tehdidi tespit edilebiliyor.

Bunun yanında hiçbir personeli riske atmadan su altı otonom araçlarla saldırı da gerçekleştirilebiliyor. İçerisine patlayıcı ya da mühimmat konulan araçlarla düşman unsurlar etkisiz hale getirilebiliyor.

OTONOM SU ÜSTÜ ARACI TASARLANDI

Bu araçlardan su altı arama-kurtarma çalışmalarında da yararlanılabiliyor. Denize düşen bir hava aracının tespit edilmesinde su altı otonom araçlar katkı sağlıyor.

Söz konusu araçlar mayın tanı, teşhis ve imhası ile filo eskortu gibi alanlarda kullanılıyor.

ASELSAN'ın gündeminde hem savunma hem saldırı amaçlı olarak kullanabilecek, su altı gözetleme yapacak çözümler bulunuyor.

Şirket, bu ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağlayacak bir otonom su üstü aracı tasarımına imza attı.

ASELSAN, bu alanda ortaya koyacağı ürünlerle, başta Türk Deniz Kuvvetleri olmak üzere, dost ve müttefik ülkelerin deniz unsurlarına taktik alanda önemli yetenekler kazandırmayı amaçlıyor.

Önümüzdeki dönemde Türk Deniz Kuvvetlerine yerli imkanlarla geliştirilen otonom su üstü ve su altı deniz araçları kazandırılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Nezir d 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerden nereye geldik Maşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şunu kabul edelim CHP'nin olduğu bir dönemde ülkenin nerelere gideceği tarih önünde belli bunu herkese bir daha anlatılması ki lazım Allah bunların şerrinden korusun İnşallah
    Cevapla
  • EvladıÜmmeh 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk gelşnce tüm bunlar iptal edilecek pkkya abdye sözler verildi. Ülkeyi yıkmaya geliyorlar. Ama şöyle böyle ekonomi böyle diyenler chpkknın imfden borç alarak nadıl bir mucize yapmasını bekliyorlar. Gözümde bitmiştir bu düşüncedekiler,
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıdaki arkadaş Türkiye'nin borçsuz olduğunu falan sanıyor herhalde.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah.. Allah emeği geçenlerden razı olsun.. Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah barek ALLAH lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle