ANKA-3’ün teknik özellikleri belli oldu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen ANKA-3 Muharip İnsansız Uçak Sistemi’nin özellikleri belli oldu.

ANKA-3’ün teknik özellikleri belli oldu
ANKA-3’ün teknik özellikleri belli oldu
GİRİŞ 21.03.2023 17:27 GÜNCELLEME 21.03.2023 17:30
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk uçan kanat formundaki insansız savaş uçağı ANKA-3 Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) Mart 2023’te ilk kez görüntülendi. ANKA-3’ün teknik özellikleri ise belli oldu. MRBS’23’te yapılan sunuda ANKA-3 sisteminin teknik özellikleri açıklanırken 6.500 kg maksimum kalkış ağırlığına sahip olması bekleniyor.

ANKA-3 Sisteminin Teknik özellikleri ise şöyle:

Anka ve Anka II ile ortak aviyonik mimari ve Yer Kontrol İstasyonu
Düşük radar görünürlüğü
Yüksek hızda intikal
Yüksek faydalı yük kapasitesi
LoS/BLOS (Uydu Kontrolü)
Max. Kalkış Ağırlığı: 6500 kg
Faydalı Yük Kapasitesi: 1200kg
Servis İrtifası: 40kft
Dayanım: 10 saat @ 30kf
Seyir Hızı: 250kts/0.42M @ 30kf
Azami Hız: 425kts/0.7M @ 30kf

MRBS’23’te konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ise proje ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kotil, ANKA-3 Muharip İnsansız Uçak Sistemi ilk uçuşa hazırlandığı ifade etti. Kotil açıklamasında, “ANKA-3’ün uçuşuna gün sayıyoruz. Öncesinde küçük bir delta kanat yapıp uçurduk. Nasıl uçtuğunu biliyoruz.” dedi.

TUSAŞ ANKA-3 Muharip İnsansız Uçak Sistemi’nin ilk görselleri ve ilk uçuşa kadar test takvimi paylaşılmıştı. Yeni Şafak tarafından aktarıldığı üzere Ocak 2023’de ilk prototipin yapısal montajı tamamlandı. Şubat-Mart 2023’te ise montaj ve yer testlerinin tamamlanması bekleniyor. Nisan 2023’de motor çalıştırma ve taksiye başlayacak olan ANKA-3 MİUS’un ilk uçuşu için de aynı ay hedefleniyor.

KAYNAK: DEFENCETURK
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 29
  • Ü.Ç 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapılanları takip etmekte zorlanıyoruz. Allah katkı sağlayanlardan razı olsun. Erdoğan düşmanları, adayınız görüntülü konuşmayı keşfetmiş, saman var saman yermisiniz?
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor, 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti'nin reisin fevletin yaptırdigı yaptigı şeyler ,muhalefetin 6. 7i gaanyanın hayalleri i yetmez, bu zamana kadar yapılan yatırımlar ı hesap etsen burdan köye yol olur,bizim insanımız unutkan ,onun için son bir ay kala televizyonlarda gürül gürül gösterilsinki hafızalara kazınaın
    Cevapla
  • barbaros 1 yıl önce Şikayet Et
    cok guzel duruyor tam gorunmezlik kazandirilirsa super olur
    Cevapla
  • Şenol 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah elhamdülillah. Allah güç versin.işte bu.sizlerle gurur duyuyoruz.
    Cevapla
  • İbrahim Özdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    MAŞAALLAH MAŞAALLAH Canım TÜRKİYE M ileri güzel günler göreceğiz hep beraber inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle