Bakan Nebati'den sel açıklaması!

Bakan Nureddin Nebati, "Evlerle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız devreye girdi. Kaynağını biz oluşturuyoruz. Bu kaynak çerçevesi içerisinde vatandaşlarımız rahat olsun günlük yaşamlarını sağlayacak adımları attık" dedi.

GİRİŞ 20.03.2023 16:14 GÜNCELLEME 20.03.2023 17:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, evlerle ilgili gerekli kaynağı oluşturduklarını belirterek, "Vatandaşlarımız rahat olsun günlük yaşamlarını sağlayacak adımları attık" dedi.

"TESPİTİ YAPILDIKTAN SONRA HESABINA YATIRIYORUZ"

Bakan Nebati sel felaketi açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Şanlıurfa'da hummalı bir çalışma devam ediyor. İlk andan itibaren İç İşleri Bakanımız ve Tarım Bakanımız ile beraber buradaydık. Temel sorunlardan bir tanesi de içme suyu ile ilgili bir problem vardı. İki gün kesildi. Bu da çok hızlı bir şekilde çözüldü. Ama kayıplarımız var. 16 vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet etsin. Bir tır şoförü kardeşimizin araması da hala Bozova'da devam ediyor. İlk günden itibaren hasar tespit çalışmaları için ekiplerimiz sahadaydı. Ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılaması için AFAD tarafından 10'ar bin lira yatırılmasını sağladık. Bugün itibarıyla da 1172 vatandaşımıza toplam 13 milyon 210 bin lira para gönderilmiş oldu. Vefat eden kardeşlerimiz için 100'er bin lira ve hasar tespiti için de 10'ar bin lira gönderiyoruz. An itibarıyla tespiti yapıldığı zaman para hesaplara yatırılmış oluyor.''

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    2018 de ankara mamakta meydana gelen selde çoğu işyeri sular altında kaldı zarar tespitleri yapıldı 1 kuruş dahi yatırılmadı şimdi neden özel otomobile kadar ödeme yapılıyor adalet adalet adalet...
    Cevapla