Karadeniz Gazı için geri sayım başladı

Zonguldak açıklarında keşfedilen Karadeniz Gazı'nın ulusal ağa bağlanmasına sayılı günler kaldı. Gazın, kısa süre sonra evlerde kullanılmaya başlanması planlanıyor.

GİRİŞ 20.03.2023 14:48 GÜNCELLEME 21.03.2023 11:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Karadeniz açıklarında keşfedilen doğalgazın karaya taşınma ve karadaki işleme tesisinin çalışmaları son hızla sürüyor. 170 kilometrelik açıktan borularla Filyos Limanı'ndaki işleme tesisine getirilecek olan doğalgaz buradan da 35 kilometrelik mesafeden yine borularla ulusal ağa bağlanacak.

Hanelerde kullanılması planlanan doğalgaz tesisinin açılışının önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. 8 Mart günü Filyos Limanı ziyaretinde Karadeniz Gazı'nın Nisan ayı sonunda devreye alınmasının öngörüldüğünü ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, limanda çalışan bazı işçilerin yakınlarının depremden etkilendiğini ifade etti.

İşçilerin deprem bölgesinden geri dönerek limandaki çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. Karada 8 bin kişinin denizde de 51 geminin tam kapasite ile çalışmalara devam ettiği ifade edildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gazi cikarmak icin karada 8000 kisi, denizde 51 gemi calisiyor, bu calismalar reisin sayesinde oluyor, secilmez ise unutun derim, chp kafasinin ne yapacagini soylemeye gerek yok
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Maşallah Maşallah. REİS; ALLAH-Ü TEÂLÂ YÂR VE YARDIMCIN OLUN. Görmeyenlerin gözüne dursun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim güç kuvvet versin inşallah
    Cevapla