Petrol sızıntısı başladı! Acil durum ilan edildi

Kuveyt Petrol Şirketi'nden yapılan açıklamada ülkenin batısın bir petrol sızıntısı tespit edildiği ve bu nedenle acil durum ilan edildiği kaydedildi.

GİRİŞ 20.03.2023 14:03 GÜNCELLEME 21.03.2023 11:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kuveyt Petrol Şirketi (Kuwait Petroleum Corporation), ülkenin batısındaki petrol sızıntısı nedeniyle "acil durum" ilan edildiğini duyurdu.

Şirketin Twitter hesabında, İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kusay el-Amir'in konuyla ilgili açıklamasına yer verildi.

Ülkenin batısında bir petrol sızıntısı olduğunu, bu nedenle acil durum ilan edildiğini belirten Amir, sızıntıdan dolayı "bir can kaybı ya da yaralanmanın olmadığını, üretimin etkilenmediğini ve olay mahallinde herhangi bir zehirli gaz tespit edilmediğini" kaydetti.

Ekiplerinin gerekli incelemeleri yaptığını ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını ifade eden Amiri, olayla ilgili başka bir ayrıntı vermedi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) üye olan Kuveyt'in petrol üretimi, normal şartlarda günlük yaklaşık 2,8 milyon varili buluyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlardaki şansa bak, bizde sel felaketi onlarda petrol sizintisi.
    Cevapla
  • Murat55 1 yıl önce Şikayet Et
    kedi di o kedi:)
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Saddam yapsaydı ördekleri petrole bulayıp gösterirdiniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yediniz dünya yı
    Cevapla
  • Borazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yerden sıcak su çıkıyor adamlarda petrol
    Cevapla