Bakan Dönmez'den bor karbür paylaşımı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bor karbür konusunda merak edilenlere dair bir video yayınladı.

GİRİŞ 19.03.2023 12:38 GÜNCELLEME 19.03.2023 13:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından ''Teknolojinin, üretimin, yeniliğin yüzyılında bor ve teknolojinin yeni buluşma noktası bor karbüre dair merak edilenler 100 saniyede burada'' başlığıyla bir video yayınladı. Yayınlanan videoda, dünya bor rezervlerinin yaklaşık yüzde 73'ünün Türkiye'de olduğu ifade edilerek, savunma sanayii, otomotiv, uzay ve havacılık, elektronik ve nükleer endüstride borun stratejik önemine değinildi. Borun borik asit ve bir miktar karbon kaynağı ile birtakım işlemlerden geçirilerek bor karbüre dönüştürüldüğü belirtilen videoda, dünyanın en sert üçüncü malzemesi olduğuna vurgu yapıldı. Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi’nin Türkiye’de ilk, dünyada ise sayılı tesislerden biri olduğu aktarıldı.

KAYNAK: İHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet ittifakı geldiği gün bu yatırımların hepsi abd ab ingiltere israil kendi aralarında paylaşacaklar adamlar boşyeremi ermeni kemal ermeni merak ermeni hdp ve digerlerine boyuna para desteği veriyor kazanmaları için her kılığa girerler
    Cevapla
  • somali 1 yıl önce Şikayet Et
    - düşman ülkeler milyon dolarda verse satmayın. - değerini aşırı yüksek tutun. Herkes bize muhtaç. Milyon dolar konuşun.
    Cevapla
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Urfalı kardeşim, işte ülkemize milletimize karşı milli duruş, milli bakış açısı budur. bu vatanın her karış toprağında ecdadın kanı, canı vardır. bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı! düşün altında binlerce kefensiz yatanı.. sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı.. ahh güzel atalarım size layık olamayan bir gençlik geliyor.
    Cevapla
  • Konyalí 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun bu húkúmet bunlarınve dahasini yaptı yapıyor bundan õncekiler niye yapmadi
    Cevapla
  • hbr 1 yıl önce Şikayet Et
    madem boru yurt dışına üç kuruşa satıyoruz, keşke hiç satmasaydık.
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme daha 300 yıl yetecek kadar bor var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle