Süper haberi duyurdu! Üretim artırıldı, AKSUNGUR iki ülkeye ihraç edildi...

TUSAŞ İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız, AKSUNGUR insansız hava aracının üretimi ve ihracatı konusunda açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 19.03.2023 07:22 GÜNCELLEME 19.03.2023 09:23
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız, AKSUNGUR insansız hava aracının Angola ve Kırgızistan'a ihraç edildiği bildirildi.

CNN Türk'ün haberine göre; Yıldız, bugüne kadar Kırgızistan ve Angola’ya AKSUNGUR İHA ihraç edildiğini teslimatların ise henüz başlamadığını aktardı.

TUSAŞ İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Yıldız, 3 ayda 1 AKSUNGUR İHA üretilirken üretim kabiliyetini ayda 1 üretime çıkardıklarını söyledi.

Yıldız ayrıca kısa süre içerisinde 1 ayda 2 AKSUNGUR İHA üretileceğini belirtti.

AKSUNGUR İHA

AKSUNGUR İHA'NIN ÖZELLİKLERİ

AKSUNGUR İHA 24 metre kanat açıklığı ve 11.6 metre boyu ile dikkat çekiyor. 50 saatten fazla havada kalış süresi, 750 kilogramdan fazla faydalı yük taşıma kapasitesi ve 3.3 ton azami kalkış ağırlığı ile kullanıcısına büyük avantaj sağlayan yerli İHA kanatlarının altında çok sayıda yerli üretim akıllı mühimmat taşıyabiliyor.

KAYNAK: CNN TÜRK
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp li başkan iha heykeli yapacakmış hayırlı olsun
    Cevapla
  • Antepli hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeye bir otomobil fabrikası daha şart walla benim bankalarda sicilim bozuk yoksa ben açarım
    Cevapla
  • Şems 1 yıl önce Şikayet Et
    İHA Siha üretimi için fabrika kurulsun. Araba üretir gibi seri üretim ve ihracat yapılsın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP li bodrum Belediyesi 2 yılda bir heykel yapıştı,bunuda ballandıra ballandıra ögunuyorlardı gelse bu zihniyete İHA,SIHA yı anlat.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hala TL ile niye satmazsiniz hayret. kendi ihracatımızı TL ile yapmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle