Samsun'da Ramazan pidesi fiyatı belli oldu

Samsun’da geçen yıl 340 gramı 6 TL’den satılan sade Ramazan pidesi, bu yıl 320 gramı 10 TL’den satılacak.

Samsun'da Ramazan pidesi fiyatı belli oldu
Samsun'da Ramazan pidesi fiyatı belli oldu
GİRİŞ 16.03.2023 21:56 GÜNCELLEME 16.03.2023 21:56
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala sofraların vazgeçilmesi olan Ramazan pidesinin fiyat tarifesi oldu. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, yeni fiyat tarifesini bugün imzaladı. İmzalanan tarife ile birlikte sade pidenin bu yılki fiyatı 10 TL olarak belirlendi.

“320 gram sade pide 10 TL”

Pide fiyat tarifesi hakkında açıklamada bulunan Hacı Eyüb Güler, “Geçen sene pidemiz 6 liraydı. Bu sene 10 lira olarak uygun gördük. Gramajını da 320 gram olarak belirledik. Fiyat olarak yüzde 40 zam olmuş oluyor. Geçen seneden beridir Türkiye’de un, susam, maya ve işçilik ücretleri çok değişti. Biz de Ramazan ayı fazla zam olmasın diye uğraştık. Yapabileceğimiz en makul ölçüde fiyatları belirledik. Samsun’da artık 320 gramlık pidenin fiyatı artık 10 liradır” dedi.

Fiyat tarifesinin uygulanması ile birlikte 320 gram pide 10 TL’den satışa sunulacak. Ayrıca yumurtalı pide 12, yumurtalı-susamlı pide de 12,5 TL olarak satışa sunulacak.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Bafralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Maliyet ler artış var vergi si işçi gideri kira fırın cı ne yapsın yakıtı herşey zam var fırıncıda yapacak haliyle
    Cevapla
  • Karahan 1 yıl önce Şikayet Et
    Haram zıkkım olsun milletten aldığınız fahiş paralar Allah'ın yedirmesin
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Her Ramazan aslında ekmek fiyatlarınıda belirliyor lar aslında geçen sene 6 lira olan pide ekmeği 5tl yapmıştır. Demekki seneye bu zamanlar ekmek de 9.ila 10₺ olacak. Bu sene fırıncı esnafları tahminimce yarı yarıya satış da düşerler. Bu sene halk dur der. Bu ne kardeşim normal yaşam standları borsa dan bile çok daha hızlı zam kâr elde ediyor. Pide alıp yatırım mi yapcak insanlar. Orucunu açmak için sıcak pidedemi yemiyelim
    Cevapla
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Gr konusunda hak yeniyor kabul ama, Benim merak ettiğim her pide için 2₺ yumurta farklı var. 1 pideye 1 yumurta mı gidiyor gerçekten? Usta elini daldırıyor, sürüyor. Çift hamur alan 4₺ fark ödeyecek. Ona da aynı sürülüyor öbürüne de. Ben 2₺ ye yarım yumurtaya da razıyım. Düşünün şimdi. İftar vaktine 500 pide satan biri. 250-300 adetten fazla yumurta kullanması gerekiyor. 30 lu pakette 10 koli yapar. Gökten varmı olarak yumurtayı tezgahın yanında? Bide 0,5₺ susam payı var. Gr düşmüş. Fiyat artmış. Normal ekmek daha kârlı. Yazık gerçekten..
    Cevapla
  • Metin uygun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir müslümanlık Eyüp Güler her yıl ramazan geldiğinde pideye mutlaka zam yapmak gerekiyormu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle