'Zengin' bankasının Suudi ortağı 'Buraya kadar' dedi: Avrupa diken üstünde!

Credit Suisse bankasının en büyük ortağı olan Suudi Ulusal Bankası, sermaye artırımı yapmayacaklarını açıklamasının ardından bankanın hisse senedi fiyatı yüzde 25 oranında düşerek satış baskısı piyasa geneline yayıldı.

'Zengin' bankasının Suudi ortağı 'Buraya kadar' dedi: Avrupa diken üstünde!
'Zengin' bankasının Suudi ortağı 'Buraya kadar' dedi: Avrupa diken üstünde!
GİRİŞ 15.03.2023 17:28 GÜNCELLEME 15.03.2023 17:30
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

ABD'de başlayan bankacılık krizinin etkileri genişlemeyi sürdürüyor.

Suudi Ulusal Bankası Başkanı Ammar Al Khudairy'nin verdiği bir demeçte Credit Suisse'ye daha fazla destek vermeyeceklerini duyurmasıyla başlayan panik satışlar Avrupa'da risk algısının had safhaya çıkmasına sebep oldu.

Khudairy'nin açıklamalarıyla birlikte Credit Suisse'nin hisse fiyatındaki değer kaybı yüzde 25'e ulaşırken, Avrupa'nın önemli bankalarındaki düşüşler de hız kazandı. Buna göre, BNP Paribas yüzde 10,5, Societe Generale yüzde 10,2, Commerzbank yüzde 9,1, Deutsche Bank yüzde 7,8, Barclays yüzde 6,6 ve Standard Chartered yüzde 4,1 değer kaybetti.

Analistler, İsviçre'nin en büyük ikinci bankası konumundaki Credit Suisse'in sıkıntıya girmesi halinde Avrupa genelinde bankacılık sektörünün önemli risklerle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Söz konusu gelişmeler para piyasalarındaki fiyatlamalarda oynaklığı artırırken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 50 baz puanlık faiz artışına gideceğine yönelik beklentiler yüzde 43 seviyesine indi.

BORSALARDA SERT DÜŞÜŞ

Bu gelişmelerle Avrupa borsalarında sert kayıplar görülüyor. Avrupa'da Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 2,5 azalarak 438,2 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 2,8 değer kaybederek 14.810 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2,4 düşüşle 7.455 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 3,4 azalışla 6.902 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 3,9 gerileyerek 8.805 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 3,9 değer kaybıyla 25.763 puanda bulunuyor.
 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 82
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşa Allah hepsi batar bizde zevkle ab bankalarının battığını seyrederiz.
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika batan bankalarını arap ortaklarına yükleyip kurtarmak istiyor. Araplarda çekilmiş. Hayırlı olsun. Batma zincir oluşturur ve sıra diğer Abd bankalarınada gelir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    milletin parasına el atarlar dardan çıkarlar isviçrenin yapmadığı şey mi millet derken diğer ülkelerden vergi kaçırmak için yatırılan paralar
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis suudi ve katar paralarını Türk yerli milli bankalara çek. chpkk işbank ve koç ykb akbank hariç kudursun köpekler. yakında abd teröre yarıdım ediyolar diye anırmaya başlar.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Isvec devleti bankaya para verip ayakta tutar önce düsüs sonra yükselis derken batan paralarin bazi zenginleri daha zengin eder kapitalis oyunlari ama su da bir gercek bir daha Credit Suisse güven olmaz ayni Commerzbank olmadigi gibi her nane nin altindan deutsche bank cikiyor sahtekarlikta sinir tanimiyor hadi bakalim EZB FED faizi artirin da görelim daha kac banka batacak
    Cevapla
  • Tinay 1 yıl önce Şikayet Et
    Isvec degil isvicre
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle