Son dakika: Aracı olanlar dikkat, motorine indirim geldi! İşte güncel rakamlar...

Son dakika haberi... Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin fiyatına 71 kuruşluk indirim yapıldı...

GİRİŞ 15.03.2023 11:35 GÜNCELLEME 15.03.2023 11:40
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Bu gece yarısından itibaren motorin grubunda 71 kuruşluk fiyat indirimi meydana gelirken, değişiklik pompa fiyatlarına yansıdı.

Benzin fiyatlarında ise herhangi bir fiyat değişikliği gerçekleşmedi.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 20,88 liradan satılıyor. 

Benzinin litresi ise ortalama 20,48 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.
 

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Gürhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamları Reis mi yapıyor,petrol borsa gibi iner çıkar bizim bağlı olduğumuz Cenova petrolleridirBiraz araştırın başınıza taş düşse Reisten bilmeyin.
    Cevapla
  • berk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bedava mı!!!
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bazı arkadaşlar lüksten bahsetmiş 3 milyona binilen arabanın 2 milyonunu devlete bağış yapıyoruz ne lüksü avrupanın bedavaya bindiği araçlara biz tonlarca vergi ödeyip biniyoruz sonra lüxmüş artık milleti aldatamazsınız devlet bukadar vergi alınca lüx oluyor bilesiniz mazot 20 tl nin altına düşmeli çıkarken nasıl yapılıyorsa inerkende yapılacak
    Cevapla
  • yakamoz 3419 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya tabiki ucuz olsun isteriz ama işin garip tarafı trilyonluk arabaya biniyoruz onda sıkıntı yok fakat işimiz gücümüz benzin pahalı çığırtkanlığı yapmaktan vazgeçmiyoruz. Reis olmasaydı bu lükse sahip olurdunuz daha ne istiyorsunuz. hem lüks yaşayalım hem ucuz olsun. yok böyle bir hayat vesselam.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kocaeli isimli zanaat. Reis kadar taş düşsün desek az olmaz herhalde...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle