Suudi Arabistan'dan 'petrol' resti: Eğer yaparlarsa hiçbirine satmayacağız!

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Bin Selman, petrolde tavan fiyat uygulamasının piyasa istikrarsızlığını ve dalgalanmaları artıracağını savundu. Bin Selman, tavan fiyat uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacaklarını söyledi.

GİRİŞ 15.03.2023 06:54 GÜNCELLEME 15.03.2023 09:26
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, ülkesinin petrol ihracatına tavan fiyat uygulama olasılığının olduğunu belirterek "Tedariklerimize bunu uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacağız" dedi.

"PETROL ÜRETİMİNİ AZALTACAĞIZ"

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre Enerji Bakanı Bin Selman, Energy İntellengence sitesine açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin petrol üretimini azaltacağını söyleyen Bin Selman, "Diğer ülkeler de aynı uygulamayı yaparlarsa şaşırmam" diye konuştu.

"TAVAN FİYAT UYGULAMASI PİYASA İSTİKRARSIZLIĞINI ARTIRIR"

Bin Selman, "NOPEC" tasarısı ile tavan fiyat dayatmanın genişletilmesi arasında büyük bir fark olduğunu belirterek, "bunun petrol piyasası üzerindeki potansiyel etkilerinin benzer olduğunu" kaydetti.

Ülkesinin petrol ihracatına tavan fiyat uygulama olasılığının olduğunu belirten Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, şunları kaydetti:

"Tedariklerimize bunu uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacağız. Bu tür politikalar, netlik ve istikrara büyük ihtiyaç duyulan bir zamanda yeni riskler ve daha fazla belirsizlik getiriyor. Bu tür politikaların kaçınılmaz olarak piyasa istikrarsızlığını ve dalgalanmaları artıracağını yeniden vurguluyorum."



Petrol ihraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) karşı "Petrol Üreten ve İhraç Eden Kartellere Hayır (NOPEC)" adlı yasa tasarısı ilk defa 2000 yılında ortaya çıkmış ve yasalaşması için daha önce 16 kez ABD Kongresi'ne sunulmuştu.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Araplar 2 milyon barrel kositlamaya gitti komik tavan fiyatla karsi karsiya kaldi yav 20 milyon barrel kisitlamaya gidin bu üretilen petrolün yüzde 10 eder cok degil bakalim tavan fiyat yapabiliyorlarmi yapiyorsa 100 milyon barrel kisitlamaya gidin buda yüzde 50 üretilen petrol olur üstünede fiyati iki katina cikarin 1 barrel 300 dolar olsun hem az üretecen hem daha fazla kazanc elde edecen sicak simit gibi petrol satarsin korkuyormusun opec
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz niye dert edelim ki , Bize ne güzel teklifle gelmişler , gel Suudi Arabistan'da fabrika kur , SİHA'lar , Zırhlılar üretelim demişler . Bir çok sektör için aynı teklifi alabiliriz . Suudi Arabistan'da fabrikalar inşa edersek , sıkı bir ticari anlaşma yaparsak , petrol , petrokimya ürünleri , ara mallar ve bir çok hammaddeyi Suudi yönetimi kendi fabrikasına yatırım yapar gibi ucuza verir , sübvanse eder .
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Araplar Amerika'ya kafa tutmasın yoksa ülkelerini İsrail'e altın tabakda sunarlar .Bir Darbede Araplara yaparlar
    Cevapla
  • emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    hangi amerika? siha sını düşüren rusyaya ses çıkartamayan amerikamı? sizin gibi kafalar yüzünden bu ülke sürünmeye mahkum oluyor malesef
    Cevapla
  • reşat sev 1 yıl önce Şikayet Et
    eklektirikli araçlar çok yakında her tarafta olur
    Cevapla
  • Trk 1 yıl önce Şikayet Et
    Elektirikli araba olsa sorun biter mi gemiler uçaklar makineler petrol kullanır yada tank teker plastik de petrol ile yapılır galiba haberin yok bütün araba elektrikli olsa bile yine en az yüz de 50 petrol gerek boşuna hayal kurma gerek yok diye
    Cevapla
  • umur 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında ora bura değil Seyredin abd ve ab karışacak Birileri öz ortaklarına yanlış yapıyor Kavga kaçınılmaz İki yıl içerisinde söz yerine yumruklar konuşacak aralarında İyi görüp okumak lazım ortamı Ona göre tavır yer pozisyon almalıyız şimdiden Hepsinden geride ama hepsinden haberdar olarak. İngiltere Fransa Abd İtalya Almanya Belçika seyredin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle