Mağazadan aldığı telefon çalıntı çıktı, gelen mesajla şok oldu

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşayan bir vatandaş, ünlü teknoloji mağazasından aldığı cep telefonunun çalıntı çıktığını öğrendi. Vatandaş, uğradığı mağduriyet üzerine tüketici hakem heyetinde soluğu alırken, açtığı davayı kazandı.

GİRİŞ 14.03.2023 11:07 GÜNCELLEME 14.03.2023 12:28
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Firma ise ürün kusurunun 6 ay içerisinde taraflarına bildirilmemesi gerekçesiyle karşı dava açarak tüketici hakem heyetinin kararını iptal etti. Hem parasından hem de telefonundan olan vatandaş, davayı kaybetmesinin sonucunda dava masrafları ve avukatlık masraflarının kendisine yüklenmesiyle bir şok daha yaşadı.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde lokanta işletmeciliği yapan Ali Gün (59) adlı vatandaş, 2019 yılında cep telefonu satın almak için Karşıyaka ilçesinde bulunan Vatan Bilgisayar firmasına gitti. İddiaya göre, bin 900 lira karşılığında cep telefonu satın alan vatandaş, bir sene sonra polis merkezinden çağrılarak, İMEİ numarasından telefonunun çalıntı olduğunun anlaşıldığını öğrendi. Telefonu sıfır olarak faturalı bir şekilde ünlü mağaza zincirinden aldığını söyleyen vatandaş büyük şok yaşarken, telefona kriminal incelemesi için el konuldu.

HEM PARASINDAN HEM DE TELEFONUNDAN OLDU, DAVA MASRAFLARI DA KENDİSİNE YÜKLENDİ

Sıfır kutusunda ve faturalı satın aldığı cep telefonunun çalıntı çıkması üzerine büyük şok yaşayan Ali Gün, soluğu tüketici hakem heyetinde aldı. Tüketici hakem heyeti Ali Gün'ü haklı bulurken, firma ürün kusurunun 6 ay içerisinde taraflarına bildirilmediği gerekçesiyle karşı dava açtı. İzmir 4. Tüketici Mahkemesi'nde görülen davada itiraz kabul edildi ve tüketici hakem heyetinin kararı iptal edildi. Satın aldığı telefonun çalıntı çıkması üzerine mağdur olan vatandaş, firmanın açtığı dava neticesinde dava masrafı, posta masrafı, yargılama gideri ve avukatlık vekalet ücretini de ödemeye mahkum olarak ikinci şoku yaşadı.

İFADEYE ÇAĞRILDI, HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Polis merkezi tarafından ifadeye çağrılan ve satın aldığı telefonun çalıntı çıktığını öğrenen Ali Gün, şok üstüne şok yaşadı. Gün, "2019 yılında yeğenimle birlikte giderek kendime cep telefonu satın aldım. Aradan yaklaşık 1 yıl geçtikten sonra beni polis merkezinden ifadeye çağırdılar ve satın aldığım telefonun çalıntı olduğunu öğrendim. Ben de telefonu sıfır kutusunda faturalı aldığımı, garanti belgesinin olduğunu bildirdim ve telefonu teslim ettim. Telefonumu geri alamayınca da tavsiye üzerine tüketici hakem heyetine şikayette bulundum. Orada haklı bulundum ama Vatan Bilgisayar buna itiraz ederek davayı kazandı. Burada da yine davanın bütün masrafları ve avukatlık ücretini ödemeye mahkum edildim. Mağduriyetim zaten ortadayken orada bir şok daha yaşadım. Satın aldığım para gitti, telefonum gitti bir de masrafları ödemeye mahkum edildim. Mağduriyetimin giderilmesini umuyorum" dedi.

"ORADA SATIŞA SUNULAN BİR TELEFON NASIL ÇALINTI ÇIKABİLİYOR"

Güvenilir bir firma olduğunu düşündüğü için firmadan telefon satın aldığını söyleyen Ali Gün, "Ben semtimde esnaflık yapan birisiyim ve bu olaylardan dolayı hırsızlık damgası yiyorum. Bu durum da ağrıma gidiyorum, üstelik bir de haksız çıkıyorum. Konya'dan çalıntı ihbarı yapılmış ve ben telefonu geri almak için Konya'ya yönlendiriliyorum. Vatan Bilgisayar gibi tanınmış ünlü bir firmadan satın aldım telefonu. Orada da çalıntı telefon çıkacağı nereden aklıma gelecek. Dava sonucunda diyor ki neden 6 ay içerisinde bildirmediniz. Ben nereden bileyim oradan satın aldığım telefonun çalıntı çıkacağı. Faturalı garanti belgeli bir şekilde aldım. Kusurlu telefonun bildirilmesi gerekiyormuş. Ürünün kusuru farklı bir şeydir, çalıntı olması farklı. Orada satışa sunulan bir telefon nasıl çalıntı çıkabiliyor; asıl konu bu" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Evlad-l fatihan 1 yıl önce Şikayet Et
    ziya kardes adaleti saglamakla yükümlü iktidardir bakaniyla bu işler takip edilmeli simdi biz kalkip chp yi mi sucluyalim ulkede bir adaletsizlik oldugunu sende söyluyorsun demeki tartinin şirazesi kaymış ve iktidar birsey yapmıyor e ozaman bizde halk olarak artık birseyler dusunmeliyiz he iktidar yeni genc dinamik bir kadroyla cikarderki biz yenilendik bizde ona göre karar veririz
    Cevapla
  • Ziya Can 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ne biçim iş,bunuda Erdoğan yapmıştır derler şimdi ! adan hakim olmuş adaletle hükmetmesi lazım hükmetmiyorlar,Erdoğan ne yapsın! dan ziyade öyle kanunlar çıkarmalıki o hakim avukatlık değil temizlikçi bile olamasın.alın diplomasını,basın cezayı alın elindekini avucundakini bir daha yanlış karar verirmi?vermez!illa yanlış kararlar medyada yayınlanıp tepki geldikten sonramı yanlış karar düzeltilecek...ya geri dönüşü olmayan telafi edilemeyen yanlış kararlar! yazık.Adaletin olmadığı yerde milli gelir milyonda olsa para etmez ..
    Cevapla
  • kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalıntı cihaz alıyor vatan buradan bu çıkıyor..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    burası Türkiye
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    saçma karar vermişler adamdan özür dileyip en yeni telefon hediye etmeleri gerekirken hem suçlu hem güçlü olmuşlar yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle