Moody's ABD'li 6 bankayı takibe aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Avrupa bankalarının tahvil portföyleri açısından zarara uğrama olasılığının bulunmadığını bildirdi.

GİRİŞ 14.03.2023 10:38 GÜNCELLEME 14.03.2023 12:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Moody's'ten yapılan açıklamada, Avrupa bankalarının, iflas eden ve merkezi ABD'de bulunan Silikon Vadisi Bankası ile benzer şekilde tahvillerini zararına elden çıkarmak zorunda kalmasının söz konusu olmadığı belirtilerek, bankaların elindeki tahvillerin üçte birinin vadesinin gelecek 2 yıl içerisinde dolacağı, böylece varlık satma ihtiyacının da azalacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Sağlam likidite ve finansman profillerine, nakit varlıklarına ve istikrarlı mevduat tabanlarına dayanarak büyük Avrupa bankalarının, tahvillerini zararına satma olasılığına karşı genel olarak iyi bir konumda olduklarını düşünüyoruz." denildi.

6 BANKA TAKİBE ALINDI

Ayrıca kuruluş 6 ABD bankasını indirim için izlemeye aldığını duyurdu.

Moody's First Republic Bank, Zions Bancorporation, Western Alliance Bancorp, Comerica Inc, UMB Financial Corp ve Intrust Financial Corporation'ın notları da izlemeye aldığını belirtti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    İflas ettikleri halde kredi derecelendirme puanlarını düşürmüyor bunlar bu kadar alçaklar
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence haber şu olmalıydı;Batan ABD bankalarına bu Moody's, Fitch ve S&P un verdiği notlar neydi ve bu notlara rağmen niye battılar.Bunların iç yüzünü deşifre etmek gerek.
    Cevapla
  • Deli Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Batsınlar. Alayı batsın. Bankaların finansal durumunu gerçeğe aykırı şekilde açıklayan (istediğini iyi gösteren, istediğini ise kötü gösteren) Moody's de batsın.
    Cevapla
  • #avşarın delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan söylüyor... faiz artıran tüm bankalar batar
    Cevapla