Merkez Bankası'ndan yeni ihtiyaç kredisi kararı! Muaf olacak

Merkez Bankası'ndan ihtiyaç kredisi için yeni karar geldi. Buna göre 70 bin lira kredinin altındakiler düzenlemeden muaf olacak.

GİRİŞ 14.03.2023 10:27 GÜNCELLEME 14.03.2023 10:27
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası ihtiyaç kredisine yönelik örtülü üst faiz sınırı uygulamasını değiştirdi. Buna göre, uygulamaya 70 bin lira sınırı getirildi.

70 bin liranın altındaki krediler menkul kıymet tesisinden muaf olacak.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü, Merkez Bankası bankalara gönderdiği yazı ile ihtiyaç kredisine faiz üst sınırı getirmişti.

Bankalar bu faiz sınırına uymaz ise menkul kıymet tesis etmeleri zorunlu hale gelmişti.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Kredi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ihtiyaç kredisi vadeleri çok sınırlı. Düzenli olmak için vadelerin uzaması şart
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi döneminden dolayı bankalara esnafların takibe düşen borçları var.Avukatlar ve faizler esnafın anasını ağlatıyorlarBu borç yapılandırma torbasına banka borçları da girer inşallah da bizde borcumuzu öderiz diye ümitlenen esnafın umutları suya düştü.Yine de gözlerini bankalar birliğine çeviren esnaf ,bu borçlarda da faiz indirimi ve taksit yapılandırması bekliyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ihtiyaç kredi vadelerini kısarak ve sadece ticari kredi vererek kredi kartı ve kmh borçlarını kredilendirip rahatça düzenli ödemek isteyenleri batırdınız, bu saatten sonra boş düzenlemelere devam edin
    Cevapla
  • FaizMağduru 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar öyle bir yola girmişki kim kredi istese hemen veriyor. Artık yaşına, maaşına,gelirine bakmıyor. Yeterki işte. 1 işte 3 verim diyor. Resmen özellikle gençleri faiz tuzağına çekerek anasından,babasından,eşinden,sevgilisinden,arkadaşından kendinden ediyor. Devlet artık bu faiz belasına bir çeki düzen vermelidir.
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankaya Hiç uğramayın. Mecbur kalma seviyenizi en üst düzeyde tutun. Güneş gözlüğü almak için kredi çekilmez. Lüks ten kaçın. Faizin en ufağı bile geliyorsa yok edin. Şunu bunu almam lazım deyip faiz ile alınmaz, paran varsa alınır. Faizli bir alışverişi tavsiye etmem mümkün değil.
    Cevapla
  • Kredi 1 yıl önce Şikayet Et
    Düne kadar kredi kartına vade farksız 8 yada 10 taksit yapılıyordu hatta bu şekil kurban alıp kesenler var.dı. Burda suç kredi kartına taksiti azaltıp insanları uzun vadeli tüketici kredisine yönlendirenlerde. Faiz günah deniyor milli manevi deniyor insanları tüketici kredisine mahkum ediyorlar.
    Cevapla
  • Yazık...! 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı da orda ya, asgarinin 8.5 olduğu yerde, memurun 13-14 aldığı yerde yoksulluk sınırı 30 bin olmuş 30! Ee ev alma, araba alma, gözlük alma, teknolojik alet alma, et alma, süt alma ya da en kalitesizini al ama aldığına da şükret haaa! Bu ülkeyi faize, taksite, bankaya baştakiler mahkum etti, şimdi de e yapmayıverin diyorlar, önce onlar yapmasın, dilimlerinizi küçültün diyen vekiller belediye başkanları bir makam odası yenilemeye 28 milyon tl harcıyor, altlarındaki arabalar 7-8 milyon tl, yazıklar olsun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle