BOTAŞ, Saros FSRU için başvuru yaptı

BOTAŞ, Saros FSRU LNG Terminali için EPDK'ya depolama lisansı başvurusunda bulundu.

BOTAŞ, Saros FSRU için başvuru yaptı
BOTAŞ, Saros FSRU için başvuru yaptı
GİRİŞ 14.03.2023 09:39 GÜNCELLEME 14.03.2023 09:39

Boru Hatlar ile Petrol Taşıma (BOTAŞ), Saros FSRU Sıvılaştırılmış doğal Gaz (LNG) Terminali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) depolama lisansı başvurusunda bulundu.

EPDK'nın konu ile ilgili duyurusuna göre, Edirne'nin Keşan İlçesi Sazlıdere Köyü mevkiinde bulunan tesis için başvuru yapıldı.

Başvuru için bugün ilana çıkılırken, lisans başvurusunun yapılacağı son tarih 24 Mart 2023 mesai saati bitimi olarak belirlendi.

EPDK açıklamasında, "27/03/2023 tarihi mesai saati bitimine kadar duyuruya konu yerde faaliyet göstermek isteyen tüzel kişilerin Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde depolama lisans başvurusunda bulunması gerekmektedir. Bu tarih sonrasında yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır." denildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.