TMSF: Yurt dışına çıkış yasağını kaldırma yetkimiz yok

TMSF'den (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan “TMSF yurt dışına çıkış yasağını apar topar kaldırdı” iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

TMSF: Yurt dışına çıkış yasağını kaldırma yetkimiz yok
TMSF: Yurt dışına çıkış yasağını kaldırma yetkimiz yok
GİRİŞ 13.03.2023 17:25 GÜNCELLEME 13.03.2023 17:25

Bazı basın yayın organlarında yer alan “TMSF yurt dışına çıkış yasağını apar topar kaldırdı” iddiasına TMSF'den yanıt geldi.

Anayasa Mahkemesi, 2007 yılında, mahkeme kararı olmadan vergi borcu ve TMSF’ye borcu olanlara yurt dışına çıkış yasağı konulamayacağına karar vermiştir.

Bazı basın yayın organlarında yer alan “TMSF yurt dışına çıkış yasağını apar topar kaldırdı” iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

TMSF’nin yurt dışına çıkış yasağı koyma veya yurt dışına çıkış yasağını kaldırma yetkisi Bankacılık Kanunu’nda bulunmakta iken, bu hüküm 2007 yılında Anayasa Mahkemesi Kararı ile iptal edilmiştir.

TMSF’nin tahsilat uygulamalarını düzenleyen “Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Alacaklarının Takip ve Tahsile İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” güncellenmiş olup kanun maddesi iptal olduğundan kadük olan madde yönetmelikten çıkarılmıştır.

Böylece söz konusu Tahsilat Yönetmeliği; Anayasa Mahkemesi kararı çerçevesinde, kanun ile uyumlu hale getirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL