Biden 'kapitalizm böyle bir şey' deyip duyurdu: Kimse parasını alamayacak

ABD Başkanı Biden yaşanan banka kriziyle ilgili 2008 Mali Krizi'ne benzer bir durumun tekrarlanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ve Kongre ve düzenleyicilerden bankacılık regülasyonlarını sıkılaştırmalarını isteyeceğini belirtti.

GİRİŞ 13.03.2023 17:00 GÜNCELLEME 13.03.2023 17:29
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden yaşanan bankacılık kriziyle ilgili konuştu. İnsanların bankaya hücum etmesine gerek olmadığını söyleyen Biden yaşanan zararın ABD'li vergi mükelleflerine yüklenmeyeceğini ve gerekli likiditenin sigorta fonlarından geleceğini kaydetti.

ABD'li vatandaşların kendilerine güvenmeleri gerektiğini ve 2008'deki gibi bir krizin tekrarlanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Joe Biden Kongre ve düzenleyicilerden bankacılık sektörü regülasyonlarını sıkılaştırmalarını isteyeceğini belirtti.

ABD Başkanı Biden, mevduat sahiplerine uygulanan devlet güvencesinin batan Silicon Valley Bank and Signature Bank'a yatırım yapanları kapsamadığını hatırlatarak "Bilerek risk aldılar. Aldıkları risk gereği para kaybedebilirler. Kapitalizm böyle bir şey" dedi.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 74
  • reşat sev 1 yıl önce Şikayet Et
    daha beter olsunlar
    Cevapla
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Baydın...; Kapitalizmi bize ögretme. Yetimin hakkıni yemek. Hirsizlik yapmak, soygun yapmak, gasp etmek, haydutluk yapmak, zenci leri öldurmek,Filistinin topraklarini almak, bebeklerini öldürtmek, insanligın yuz karası siyonist yahudiye vermektir..!
    Cevapla
  • trh 1 yıl önce Şikayet Et
    doların rezerv para olmasına güvenip karşılıksız para basıp o bankaları kurtaracaklar. Bu da dünyada ekonomik krize neden olacak 2008de olduğu gibi. Dolar değerini kaybedecekkimse yüzüne bakmayacak. Bizim merkez biraz dolar rezervi yapsın. Basiretsiz vizyonsuz babacan 2008de dolar rezervi yapmamıştı aksine dolar sattırıp durdu gereksiz yere kuru baskılamak için.
    Cevapla
  • Fani 1 yıl önce Şikayet Et
    Zulüm ile abad olanın ahırı berbad olur. Yarabbi faiz sistemini ve sahiplerini düzenlerini başlarına çevir
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaldır kafanı, sağ üst köşede dolar tl kuru var bir bak sonra saçmala olur mu? Adamların off shore bankları devlet garantisinde değil. Adam ne anlatıyor sen ne anlıyorsun. He canım amerika batacakmış. Bekle sen ömrün yeterse.
    Cevapla
  • Selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Çöküş başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle