HSBC, SVB İngiltere'yi satın aldı

HSBC, iflas eden Silicon Valley Bank'in (SVB) İngiltere iştirakini 1 sterline satın aldı

HSBC, SVB İngiltere'yi satın aldı
HSBC, SVB İngiltere'yi satın aldı
GİRİŞ 13.03.2023 11:22 GÜNCELLEME 13.03.2023 11:22

HSBC, iflas eden Kaliforniya merkezli Silicon Valley Bank'in (SVB) iştirakini satın alıyor. İngiltere Hazine Bakanlığı ve Merkez Bankası'nın aracılık ettiği satın almanın bedelinin 1 sterlin olduğu açıklandı.

İngiltere Hazine Bakanı Jeremy Hunt konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Satış sonrası vergi mükelleflerine yük olmadan mevduatlar korunacaktır. Dün teknoloji sektörümüze sahip çıkacağımızı söylemiştim ve bu sözümüzü tutmak için acil bir biçimde çalıştık" ifadelerini kullandı.

10 Mart itibarıyla SVB İngiltere'nin mevduat büyüklüğü 6.7 milyar sterlin, kredi büyüklüğü ise 5.5 milyar sterlin seviyesinde bulunuyor.

Bu arada Fransa Maliye Bakkanı Bruno La Maire SVB'nin iflasının Fransa bankacılık sistemi için bir risk teşkil etmediğini açıkladı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.