Konteyner konut ithalatında vergiler sıfırlandı

Taşınabilir evlerin (konteyner) ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi (İGV) 31 Temmuz'a kadar sıfırlandı.

Konteyner konut ithalatında vergiler sıfırlandı
Konteyner konut ithalatında vergiler sıfırlandı
GİRİŞ 10.03.2023 10:22 GÜNCELLEME 10.03.2023 10:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İthalat rejimi kararında değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararla, söz konusu ithalata ilişkin tabloya, 31 Temmuz'a kadar bu kapsamdaki ithalatta gümrük vergisinin sıfır olarak uygulanacağına yönelik bir dip not eklendi.

İthalatta ilave gümrük vergisi uygulanmasına ilişkin kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararıyla, konut amaçlı konteyner ithalatında İGV'nin de sıfır olarak uygulanması hüküm altına alındı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    KALICI PREFABRİK EVLERDE OLMALI niye sadece beton yığınlarına mahkumuz onuda anlamış değilim!!!! MADEM konteyner kentler yapıyorsunuz bunun yerine KALICI PREFABRİK EVLER yapsanız daha iyi değilmi??? HEM DAHA EKONOMİK HEMDE ZAMAN AÇISINDAN DAHA İYİ OLUR!!!!
    Cevapla