Türkiye'nin sanayi üretimi arttı

Sanayi üretimi ocakta aylık bazda yüzde 1,9, yıllık bazda yüzde 4,5 arttı. Büyüme, işsizlik ve sanayi üretimi rakamlarını değerlendiren Bakan Nebati, istihdamın 31,8 milyona ulaştığını ve rekor kırdığını söyledi.

Türkiye'nin sanayi üretimi arttı
Türkiye'nin sanayi üretimi arttı
GİRİŞ 10.03.2023 10:13 GÜNCELLEME 10.03.2023 12:35

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, ocakta madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,8 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 5,7 azaldı.

Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,4 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,4 arttı.

BAKAN NEBATİ: TOPLAM İSTİHDAM REKOR SEVİYEYE ULAŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, büyüme, işsizlik ve sanayi üretimi rakamlarını değerlendirdi. Bakan Nebati, istihdamın 31,8 milyona ulaştığını ve rekor kırdığını söyledi.

Bakan Nebati'nin açıklaması şöyle:

Küresel ekonomideki tüm zorluklara rağmen 2022 yılında yüzde 5,6’lık güçlü büyüme performansı sergileyen ekonomimiz bu yılın Ocak ayında da kuvvetli görünümünü sürdürmüştür.

Ocak ayında Sanayi Üretimi yıllık yüzde 4,5 artarken, aynı zamanda bir önceki aya göre 354 bin kişi ilave istihdam artışı sağlanmıştır. Böylece toplam istihdam 31,8 milyon kişi ile rekor seviyeye ulaşmış ve Işsizlik oranı yüzde 9,7’ye gerilemiştir.

Biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Bugüne kadar birçok zorluğun üstesinden geldik. Dinamik ve üretken ekonomimizin yanı sıra sahip olduğumuz güçlü kamu maliyesi ile yaşadığımız büyük deprem felaketinin yol açtığı ekonomik kayıpları en kısa zamanda telafi edecek kararlılığa sahibiz.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.