Deprem bölgesindeki kadın kooperatiflerine sıfır faizli kredi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki illerde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine sıfır faizle işletme harcamalarında kullanmak üzere 50 bin liraya kadar kredi imkanı sunulduğunu söyledi.

Deprem bölgesindeki kadın kooperatiflerine sıfır faizli kredi
Deprem bölgesindeki kadın kooperatiflerine sıfır faizli kredi
GİRİŞ 08.03.2023 17:27 GÜNCELLEME 08.03.2023 17:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Depremlerden etkilenen illerimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine, sıfır faizle, işletme harcamalarında kullanılmak üzere, üst limiti 50 bin TL olan kredi imkânı sunulacaktır" dedi.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle:

Her zaman dayanışma içinde fedakârca çalışan ve üreten, ülkemizin kalkınma yolunda inançla ilerlerken ortak değerlerimizi yarınlara taşıyan kadınlarımızın her daim yanındayız.

Yaşadığımız deprem felaketinden etkilenen kadın girişimcilerimizin yaralarını sarabilmek için adımlarımızı ivedilikle atıyoruz ve yenilerini atmaya da kararlılıkla devam edeceğiz.

Kadın Girişimci Kredi Destek Paketiyle, bugüne kadar, 172 binden fazla kadın girişimcimize ulaşmayı başaran Halkbank tarafından, deprem felaketinden etkilenen kadın kooperatiflerine yönelik Can Suyu Kredi Destek Paketi oluşturulmuştur.


Böylece, depremlerden etkilenen illerimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine, sıfır faizle, işletme harcamalarında kullanılmak üzere, üst limiti 50 bin TL olan kredi imkânı sunulacaktır. 

Bölgede faaliyet gösteren toplam 143 kadın kooperatifinin istifade edebileceği bu krediler, bir yıl geri ödemesiz dönem olmak üzere toplam 36 ay vadeyle kullandırılacaktır.

Kadın Kooperatifleri Can Suyu Kredisi’nin yanı sıra KGF Teminatlı Kadın Girişimci Destek Kredisi'ni de hayata geçiriyoruz.

KGF Teminatlı Kadın Girişimci Destek Kredisi paketi kapsamında, kadın girişimcilerimiz bir yılı geri ödemesiz; toplam 36 ay vadeli işletme kredisinden ve toplam 60 ay vadeli yatırım kredisinden de yararlanabilecektir.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamıyorum bu erkek esnaflara neden yardım yapılmıyor su an bütün deprem bölgelerinde esnaflar durmuş vaziyette erkeklere yardım yapın erkeklere bu ne yaaa
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Alma kardeşim. benim ihtiyacım var
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    50 bin liraya ne iş yapılabilir ki?
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Mali müşavirler veya diğer serbest meslek mensuplarınıa neden hiç faizsiz kredi verilmez sanki deprem bölgesinde meslek mensupları yaşamıyor
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kredi verip borçlandırmaktan başka bir yardımınız olacak mı? O da 50 bin TL imiş. 5-6 asgari ücret.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle