Enka'dan dev imza! Kuzey Makedonya’yı Avrupa’ya bağlayacak

ENKA, ortak girişim partneri Bechtel ile Kuzey Makedonya Koridor 8 ve 10d Otoyolu projesinin inşaat işlerini üstlendi. Sözleşmesi Kuzey Makedonya yetkililerinin katıldığı törenle imzalanan projenin beş yılda tamamlanması planlanıyor.

Enka'dan dev imza! Kuzey Makedonya’yı Avrupa’ya bağlayacak
Enka'dan dev imza! Kuzey Makedonya’yı Avrupa’ya bağlayacak
GİRİŞ 09.03.2023 09:52 GÜNCELLEME 09.03.2023 09:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Uluslararası çapta gerçekleştirdikleri işlerine yeni bir proje daha eklediklerini belirten ENKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Tara, “Proje dahilinde 34 köprü, 34 üst geçit ve 24 alt geçit inşa edilecek. Ayrıca yedi adet kavşak, karayolları ve demiryolları ile Vardar ile Kara Drin Nehri’ni rota boyunca kesen çok sayıda yapı tesis edilecek. Proje gerçekleştirdiğimiz ülkelerin ekonomilerine önemli katkılar sağladık. Bu proje ile bu misyonumuza devam edeceğiz. Sürdürülebilir başarımızın arkasında ENKA’nın kuruluşundan beri sahip olduğu yenilikçilik, mühendislikte mükemmeliyetçilik, kalite, iş güvenliği ve sağlığı ile çevre politikalarına bağlılık prensipleri mevcut.” dedi.

BÖLGE EKONOMİSİ CANLANACAK

Proje kapsamında önemli miktarlarda kazı, dolgu, şev koruma, köprü, viyadük, üst geçit, alt geçit ve kavşak yapılacağını ifade eden ENKA Altyapı Projelerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Özger İnal, yapılacak otoyolla Avrupa’nın önemli ulaşım koridorlarından Koridor 8 ve Koridor 10’un önemli parçalarından oluşan, 109 kilometrelik dört ana kesimin inşa edileceğine dikkat çekti. İnal, projeyle bölge ekonomisinin canlanacağı ve çevre ülkeler ile bağlantının her alanda mükemmelleşeceği bilgisini verdi.

PROJE İLE KUZEY MAKEDONYA AVRUPA’YA BAĞLANIYOR

Proje kapsamında Koridor 8’in Tetovo – Gostivar, Gostivar – Bukojcani ve Trebenista – Struga – Kjafasan kesimleri; Koridor 10d’nin ise Prilep – Bitola kesimi inşa edilecek. Kuzey Makedonya topraklarını Avrupa ulaşım koridorlarına bağlayacak koridor 8 ve 10d otoyolunun inşasına 2023’de başlanacak ve beş yıl içerisinde tamamlanacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda mı yandaş ...
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Enka çok değişik bir firma yurtdışında önemli projelere imza atıyorlar ama memlekette çivi çakmıyorlar..Rönesans inşaat şehir hastaneleri ve kazandığı paralarla Optimum alışveriş merkezleri yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.. Enka rakamsal olarak Rönesans'tan büyük olabilir ama vicdanı mânâda Rönesans'ın eline su dökemez..
    Cevapla
  • Bilge 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorum bu işlerden hiç anlamadığınızi, sektörü tanimadiginizi çok güzel anlatıyor. Bunu 20 yıllık bir sektör profesyoneli ve eski bir Enkaci olarak yazıyorum.
    Cevapla
  • VATANSEVERRRR. 1 yıl önce Şikayet Et
    Aferin enka'ya
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    umarim.bir gun yine ata topraklarimiz bizim olur.Tetovo hala turk sehri
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle