Gelişen ülkelerdeki dolar krizi üretimi aksatıyor

Gelişen ülkelerde dolar krizi büyüyor. Dolar kıtlığı Pakistan, Sri Lanka, Gana, Bangladeş, Mısır ve Nijerya gibi bazı gelişen ekonomilerde üretimleri aksatacak noktaya geldi.

Gelişen ülkelerdeki dolar krizi üretimi aksatıyor
Gelişen ülkelerdeki dolar krizi üretimi aksatıyor
GİRİŞ 07.03.2023 13:29 GÜNCELLEME 07.03.2023 13:29

Gelişen ülkelerdeki dolar krizi üretimi aksatıyor...

Dünyanın en kırılgan bazı gelişmekte olan ekonomilerinde dolar sıkışıklığı hammaddeden tıp malzemelerine birçok kritik ürüne erişimi zorlaştırıyor.

Bu durum ameliyatlardan, havayolu seferlerine, otomobil üretiminden enerji üretimine, kritik bir çok alanda faaliyetleri sekteye uğratıyor.

Bloomberg'in haberine göre, bu ülke ekonomilerinin büyük bir kısmı sorun yaşıyor ve para birimleri de büyük değer kaybına uğradı. Bazı ülkelerin ekonomik çöküş içinde olduğu ve Pakistan gibi ülkelerin de bir kez daha temerrüte düşme ihtimalinin olduğu belirtiliyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.