Bakan Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması

Enerji Bakanı Dönmez, Türkiye'ye kurulacak doğal gaz transfer merkezi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, yasal altyapının tamamlanması amacıyla kanunlarda yapılacak değişikliğin önümüzdeki günlerde Meclis gündemine geleceğini belirtti

GİRİŞ 07.03.2023 10:12 GÜNCELLEME 07.03.2023 12:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dünkü Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trakya'da kurulması planlanan doğal gaz merkezi ile ilgili çalışmaların yasa süreci ile ilgili detayları anlattı. Hedeflerinin bir yıl içerisinde orayı işler hale getirmek olduğunu ifade eden Dönmez, "Bir iki kanunda değişiklik ihtiyacı var o da önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek, ondan sonra yasal altyapı da büyük oranda tamamlanmış olacak." dedi.

KARADENİZ GAZI PROJESİ GECİKİR Mİ?

Depremlerin, Karadeniz gazını evlere ulaştıracak proje ile ilgili çalışmalara etkisine de değinen Dönmez, "Orada çalışanlarımızın bir kısmı deprem bölgesinden gelip çalışanlar, ister istemez aileleri ile ilgilenmek zorunda kaldılar. Bu da biraz etkileyecek ama arkadaşlarla bölgeye gideceğim, tekrar bir değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Deprem nedeniyle tarihte sarkma olabileceğini belirten Dönmez, projeyi yerinde incelediğinde tarihin netleşebileceğini vurguladı.

Dönmez, "Herhalde nisana kalır gibi gözüküyor çünkü orada çalışanların bir kısmı o bölgede yaşayan arkadaşlar, özellikle Elbistan'da. Çok fazla gecikme olmaz ama bir miktar gecikme olabilir." dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Mehmet Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı düşüncedeyim..seçime kadar evlere gaz verilmelidir. Aynı şey TOGG içinde geçerlidir.samanlaşmış beyinlere görmeyen gözlere sokulmalıdır.
    Cevapla
  • Sinan Tekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz Gazı Şantiyesinde çalışıp hala burada Gaz yoK, deyip Gözünün gördüğüne inanmayan Mahlukatlar vaR.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimizi korusun
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    seçimden önce doğalgazı verirseniz süper olur, hala orada gaz olmadığını iddia edenler var, onlara daha fazla verin
    Cevapla
  • Uygurlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç olsun güç olmasın. Devletimizin canı sağ olsun. Böyle afetle başa çıkıpta dimdik ayakta durmak kolay değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle