Türkiye'den Elon Musk'a para cezası! İzinsiz yapmıştı...

Rekabet Kurulu, Twitter Inc.in tek kontrolünün devralınmasına yönelik işleme onay verirken, Elon Musk’a 2022 yılına ait Türkiye’de elde edilen gayri safi gelirinin binde biri oranında olmak üzere idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

GİRİŞ 06.03.2023 10:57 GÜNCELLEME 06.03.2023 11:04
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurulu, Twitter Inc.in tek kontrolünün devralınmasına yönelik işleme onay verirken, Elon R. Musk’a 2022 yılına ait Türkiye’de elde edilen gayri safi gelirinin binde biri oranında olmak üzere idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Para cezasının gerekçesi olarak ise Twitter satın alımı işlemi konusunda Rekabet Kurulu'ndan izin alınmaması olarak gösterildi. 

Kararda şöyle denildi:

"Elon R. MUSK Tarafından Twitter Inc.in Tek Kontrolünün Devralınmasına Yönelik İnceleme Sonuçlandı.

Rekabet Kurulunun 02.03.2023 tarihli toplantısında, Elon R. MUSK tarafından Twitter Inc.in tek kontrolünün devralınmasına yönelik işlemin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 11. maddesi uyarınca resen incelenmesi sonucunda,

İşlemin 4054 sayılı Kanun’un 7. maddesi ve bu maddeye dayanılarak çıkarılan 2010/4 sayılı Rekabet Kurulundan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devralmalar Hakkında Tebliğ kapsamında izne tabi olduğuna;

İşlem sonucunda etkin rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmaması nedeniyle işleme izin verilmesine,

Bununla birlikte, dosya konusu işlemin Rekabet Kurulunun izni olmaksızın gerçekleştirilmesi nedeniyle, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 16. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca devralan konumundaki işlem tarafı olan Elon R. MUSK’a 2022 yılına ait Türkiye’de elde edilen gayri safi gelirinin binde biri oranında olmak üzere idari para cezası uygulanmasına gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Öder bekleyin.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 'de yabancı sermaye ne haltlar çevirdiğini çok iyi biliyoruz. Özellikle siyonist sermaye şirketleri bakanlık gibi askeriye gibi kullanıyor herkes bilsin. İleride bütün Müslümanlar bunları yani Yahudileri def edeceğine inanıyorum, lanetliler yeryüzünde bozgunculuk yapıyorlar.
    Cevapla
  • memo 1 yıl önce Şikayet Et
    he ödeyecek sanki
    Cevapla
  • Goca GONYALI 1 yıl önce Şikayet Et
    kapatılsın tivitır, tik tak, istigram,feys.... (bilerek hepsini yanlış yazdım, adı batasıcalar :) )
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Pay pal yasaklandi-Bankalar öyle istemis - Satellit yardimi ikna edildi(neden ?) simdide Twitter üzerinden hamle.Siz kimin ugruna calisiyorsunuz ?.Zuckerberg den ne haber ?Ilkönce Twitter i zehirlemek istiyen sonunda lazim oldugunu anliyan ne diyor acaba ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle