Ramazan'da hububat fiyatlarında artış olacak mı?

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Kazım Taycı, yağışların az olmasının bir sorun olduğunu ancak ekilmiş alanların ilk yağmur ve kısmi kar ihtiyaçlarının sağlandığını söyledi.

GİRİŞ 06.03.2023 12:42 GÜNCELLEME 06.03.2023 16:33
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkanı Kazım Taycı, "Nihai çıkacak miktarlara çok büyük yüzdelerle bir etkisi olacağı kanaatinde değiliz. Tahıl, bakla, hububat tarafında artı, eksi yüzde 10 oranı kabul edilebilir bir değerdir ama bu yüzde 20-30'larda olmayacak. Öyle bir kuraklıkla karşı karşıya değiliz ama neticede kuraklık dediğimiz yağışların az olması önemli bir problem" şeklinde konuştu.

Mevcut suyun kullanımına ilişkin rezervlerin daha bilinçli kullanılması gerektiğine işaret eden Taycı, "Sanayi tesislerimizden mümkün oldukça doğru arıtma faaliyetleriyle geri dönüşümlü suyun kullanılabilmesi noktasında daha fazla yatırımlara ihtiyacımız var ki aynı suyu, özellikle süreçleri ısıtma ve soğutma amaçlı kullandığımız bu suları tekrar tekrar kullanabilelim'' dedi.

"BİRKAÇ KALEM ÜRÜNDE DÜŞÜŞ YAŞANIR"

Kazım Taycı, ramazan ayında genel hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri tarafında tedarikte bir sıkıntı yaşanmayacağını ifade etti.

Taycı, fiyatlamada da herhangi bir fiyat artışı olmayacağını, hatta birkaç kalem üründe geriye gelmeyi beklediklerini, ürün tedariki konusunda da herhangi bir sorun yaşanmayacağını söyledi.

İHBİR Başkanı Taycı, depremin yaşandığı coğrafyada Türkiye'nin en verimli ovalarının olduğunu belirterek, "Yapmamız gereken; bölgede verimli topraklarımızdaki üretimin, yapılan hayvancılığın kesintisiz şekilde devamlılığını sağlamak" diye konuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • Arif inanç 1 yıl önce Şikayet Et
    Artış mı o da ne demek. Tüketiciye şişirme yapılacak desenize. Minumum ezanla geçirilecek bir ramazan ayı belkide ülkemizin kaderi olacaktır. Birincisi kimseye marketlerin hazırlayıp dayattığı ramazan kolilerinden göndermeyiniz. Herkes ihtiyacı olani alsın. Bırakın biraz ezikzin marketcikler. Kıyma ramazan gelmeden 300 tl oldu neredeyse. Ne yazık ki insaf yok.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan bir ülke olduk. 7000 tl ye buğday alıp 3000 e un fabrikalarına verdiler ekmek zamlanmasın diye. şimdi kimse buğday ekmedi. ekmekte 2.5 dan 6 tl ye çıktı aynı şekerin 5.5 dan 23 tl ye çıkması gibi. millet göbeğinin derdinde. deprem olsa o göbek sizi kurtarır zaten
    Cevapla
  • metın 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim düşecek diye, yalan söylemenin ne yeri nede zamanı
    Cevapla
  • zafergülten 1 yıl önce Şikayet Et
    Bim ve 101 Ramazan zamlarını şimdiden koymaya başamış bile,mesala tavuk salama gelen zam el yakıyor.
    Cevapla
  • Osmanmert 1 yıl önce Şikayet Et
    Kazığa bahane çok yagmur yagdi zam gunes açtı zam. Sonra da bu afetler neden oluyor diye soruyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle