SGK’dan EYT açıklaması: e-Devlet üzerinden de aylık talebinde bulunabilirsiniz

Van Sosyal Güvenlik İl Müdürü Abidin Göksoy, EYT'ye ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, "İsteyen vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden de rahatlıkla aylık talebinde bulunabilirler" dedi.

GİRİŞ 05.03.2023 13:37 GÜNCELLEME 05.03.2023 13:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili açıklamada bulunan SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, sosyal güvenlik sistemlerinde emekli olabilmek için yaş, prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi olmak üzere 3 temel şart arandığını ifade ederek, "1 Mart 2023 tarihli ve 7438 sayılı kanun ile 3 Mart 2023 tarihli ve 32121 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile ilk defa 8 Eylül 1999 tarihinden önce malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası çerçevesinde sigortalılığı başlayanlardan mevcut yürürlükte olan mevzuattaki emekliliğe hak kazanma şartlarından sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartını yerine getirenlere yaş şartı aranmaksızın aylık bağlanması imkanı getirilmiştir.

1999 yılında yapılan düzenleme ile getirilen kademeli yaş şartı, SSK sigortalıları için kademeli prim gün sayısı ve sigortalılık süresi şartlarından sadece yaş şartı kaldırılmakta, diğer şartlarda bir değişiklik öngörülmemektedir.

Bu çerçevede 3 Mart 2023 tarihinden itibaren SSK sigortalıları ilk işe giriş tarihlerine göre belirlenen 5 bin - 5 bin 975 gün sayısı ile kadın 20 yıl, erkek ise 25 yıl sigortalılık süresini, Emekli Sandığı ile Bağ-Kur sigortalıları ise kadın 20 yıl, 7 bin 200 gün, erkek ise 25 yıl, 9 bin gün hizmet sürelerini tamamlaması halinde yaş beklemeksizin aylığa hak kazanabilecektir" dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 7
  • Caka bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani bu eytliler çalışmıyoruz iş vermiyorlar mağduruz diyordu eeee nasıl olsa yasalaştı değilmi. Hem emekli ol hemde çalış ne kadar etik acaba! bırakın yerinize işsizler çalışsın.
    Cevapla
  • birlik 1 yıl önce Şikayet Et
    işsizler iş beğenmiyor hemşerim iş çok iş yok diyen adamdan iş yoktur
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ailemin Doğum borçlanma parasını İnternet bankacılığından yatırdıktan 3 saat kadar sonra e-devletten emeklilik başvurusunu yaptık.Parayı yatırınca günler tamam olmuştu ama SGK kayıtlarına henüz işlenmemiş olabileceğinden edevletten yaptığımız emeklilik başvurusu geçersiz olabilir mi?Yeniden başvuru yapmak mı gerekir?Bilgisi olan paylaşabilir mi?
    Cevapla
  • 32-25 1 yıl önce Şikayet Et
    eşim hitap hizmet dönümünde hala 55 yaş gorunuyor. yasi 53 ama duzeltme yapilmamis şimdi dilekcesinide kabul etmiyorlar. bunun için ne yapmali bilen varmı?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    99 öncesi sgk lı olupta 3600 günü doldurupta yaştan emeklilik için bir açıklama yok. Bununda netleşmesi gerekli.
    Cevapla
  • EYT Mağdurları 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan EYT'liler İşyerinden çıkış yapıldıktan sonra Emeklilik için başvuru yapsa birkaç gün içinde tekrar Sigorta girişi yaptırsa bir sıkıntı olur mu? Buna bir Açıklama bekliyoruz.
    Cevapla
  • kemalettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdağ sgk 8 yada 9 uncu gün giriş yapılabilir demiş ama ne kadar doğrudur ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle