Domates ihracatına kısıtlama

Olağanüstü fiyat artışları ve deprem sonrası gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Nisan 2023'e kadar domates ihracatına kısıtlama getirildi

Domates ihracatına kısıtlama
Domates ihracatına kısıtlama
GİRİŞ 03.03.2023 09:44 GÜNCELLEME 03.03.2023 09:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı yaşanan fiyat artışları ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sebebiyle 14 Nisan'a kadar domates ihracatının kısıtlanmasına karar verdi.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından dağıtım merkezlerine yollanan tebliğde 'domates fiyatlarında son günlerde yaşanan anormal fiyat artışları ve 11 ili doğrudan etkileyen deprem afeti nedeniyle gıda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla tedbir alınması ihtiyacının doğduğu' belirtildi.

Söz konusu kısıtlama bakanlığa veya TAREKS sistemine başvurusu yapılmış işlemleri kapsamıyor. Bunun yanında KKTC, Filistin, Azerbaycan, Suriye'de güvenlik altına alınmış bölgelere ihracat başvurusu da yapılabilmeye devam ediyor.

YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE ARTIŞ

Deprem felaketi öncesinde hal fiyatı ortalama 13 TL olan domatesin fiyatı bu hafta 20 liraya kadar yükseldi. Bu da market fiyatlarının 30 lirayı aşmasına sebep oldu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bütün tarım ürünlerine kısıtlama olmalı bu böyle olmaz
    Cevapla
  • Murat 63 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem den önce yumurta 55 iken deprem bahane edip şimdi 70 yapmışlar bu adilik değil de nedir..
    Cevapla
  • mefa 1 yıl önce Şikayet Et
    Soğana çözüm bulun. 15-20 TL arası.2 haftada yüzde yüz zamlandı.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece domatesmi pahali bütün sebzeler ateş pahası devlet millet bir olup depremin yaralarını sarmaya çalışırken et ürünleri süt ürünlerinin fiyatları uçtu.pazar fiyati marketlerle yarışıyor.dur diyen olsa yinede bisey değişmecek hoçbir tedbir fırsatçıların önünü kesemiyor.
    Cevapla
  • Derman 1 yıl önce Şikayet Et
    Çarşı pazar , altılı masaya çalışıyor! Fiyatlardan bunalan vatandaşı rahatlatın.Zenginleri değil fakiri doyurun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle