Rusya açıkladı: Türkiye, Çin ve Brezilya ile 'parayı' görüştük

Dolar, euro ve Japon yeni üzerinden ağır suiistimallerin olduğunu belirten Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Türk, Çinli ve Brezilyalı mevkidaşlarımla ulusal para birimleri üzerinden hesaplara geçilmesini görüştük' dedi.

Rusya açıkladı: Türkiye, Çin ve Brezilya ile 'parayı' görüştük
Rusya açıkladı: Türkiye, Çin ve Brezilya ile 'parayı' görüştük
GİRİŞ 02.03.2023 17:24 GÜNCELLEME 03.03.2023 03:44
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında ikili görüşmeler gerçekleştirdiği Türk, Çinli ve Brezilyalı mevkidaşlarıyla ulusal para birimleri üzerinden ticaret yapma konularını ele aldıklarını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından kamera karşısına geçti. Lavrov, zirve marjında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çinli mevkidaşı Qin Gang ve Brezilyalı mevkidaşı Mauro Vieira ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiğini, ulusal para birimleri üzerinden hesaplara geçilmesi konusunu ele aldıklarını ifade etti.

ULUSAL PARALARA GEÇİŞ ADIMI

Lavrov, "Batı'nın keyfi yaptırımlarından ve diğer gayriresmi eylemlerinden korunmak amacıyla yeni tedarik zincirlerine geçiş, ABD'lilerin dolar üzerinden ağır suiistimalleriyle bağlantılı olarak ulusal para birimleri üzerinden anlaşmalara geçiş konuları Türk, Çinli ve Brezilyalı mevkidaşlarıma yaptığım görüşmelerde ele alındı" ifadelerini kullandı.

Lavrov ayrıca, euro ve Japon yeni üzerinden yapılan ticaretlerde de kendilerine yönelik suistimaller olduğunu söyledi.

"RUSYA, UKRAYNA KRİZİNİN ÇÖZÜMÜNDE CİDDİ MÜZAKERE TEKLİFLERİNİ REDDETMİYOR"

Ukrayna'daki savaşa da değinen Lavrov, "Krize siyasi bir çözüm bulma yönündeki samimi çabaların ortaya konduğu ciddi önerileri asla reddetmediğimizi kamuoyu önünde defalarca ifade ettik. Bir kez daha hatırlatayım. Bize müzakere çağrıları yapılırken, Batılı meslektaşlarımızdan ve hatta diğer bazı devletlerden en az birinin Ukrayna'ya müzakere çağrısı yaptığını hiç hatırlamıyorum" ifadelerine yer verdi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 82
  • Ejder 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı masa gelirse bunları unutun
    Cevapla
  • fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    uluslar arası bağımsız bir banka kurulsun ülkelerin paralarına karşılık gelen altın bu bankanın rezervinde bulunsun ve iki devlet arasında yapılan ticarette kendi parasına göre karşılık gelen altın o ülkenin hesabına geçsin bunun için öncelikle altın dolardan bağımsız olmalı ve ülkeler dolar rezervlerini altına çevirmeli
    Cevapla
  • Fatih Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Zor ama zaruri bir karar. Dünyada bunu ilk dile getiren rahmetli Erbakan'dı Ortak para biriminin değeri altına endekslensin. Paranın üzerinde ingilizce kullanılmasın ortakların dillerinde hologram olarak yazılsın. D8 ülkelerine bu ortak para birimine geçiş için davet gönderilsin. İran neden bu girişimde yer almamış merak ettim. Güya dolardan en çok çeken ülke olarak onlar görünüyor.
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Rusya Çin vb ülkelerle ortak para birimi kurulmalı dolara karşı çok önemli önlem olarak
    Cevapla
  • İhtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle