EYT sonrası emekliler için yeni talep

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, "EYT'nin, 2000 yılından sonra emekli olanların aylıklarını yükseltecek intibak düzenlemesi ile taçlandırılmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 01.03.2023 14:43 GÜNCELLEME 01.03.2023 17:09
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

 Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemenin yasalaşmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, EYT düzenlemesinin 2000 yılından sonra emekli olanların aylıklarını yükseltecek intibak düzenlemesi ile taçlandırılmasını beklediklerini vurguladı.

Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, TÜED olarak EYT'lilerin taleplerinin karşılanması için her zaman destek verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Emeklilik gibi bir kutsal hak, toplumumuzun en büyük güvencesidir. TÜED, bu kutsal hakkın eşitlik ilkelerine göre uygulanmasını dün olduğu gibi bugün de savunuyor. Mevcut aylık hesaplama sistemimiz, en sorunlu alan olmuş, karma sistemle emekli aylıkların hesaplanması, yeni bir mağduriyet yaratmıştır. 2000 sonrası ilk defa sigortalı olanlara, çok düşük aylıklar bağlanmaktadır. Benzer durum, 2000 sonrası emekli olanlarda da yaşanıyor, aylık hesaplamalarındaki kayıplar ve eşitsizlikler giderek büyüyor. Bu nedenle aylık hesaplama sistemleri yeniden düzenlenmeli ve intibak ile emekli aylıklarındaki farklılıklar ortadan kaldırılmalı. Bundan dolayı EYT düzenlemesinin, 2000 yılından sonra emekli olanların aylıklarını yükseltecek intibak düzenlemesi ile taçlandırılmasını bekliyoruz."

Ergün, EYT düzenlemesinin tüm hak edenlere hayırlı olmasını dileyerek, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak'ı ve ekibini mücadelelerinden ötürü kutladı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    2000sanrası ssk girisı olanlara kademeli emeklilik olması lažım kimseden ses çıkmıyor.
    Cevapla
  • 2000 sonrası 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT mağduru 2000 ve sonrası 2008 e kadar olanlar için de gündeme gelmeli bizlerde mağduruz yaşıtlarımız emekli olurken 17-18 sene fazla çalışmak adalet değildir.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilerin maaşlarına bir ara zam yapılmalı alım gücü çok düştü. Marketeler de sadece bakıyoruz bir şeyler alamıyoruz. Seçimlerden önce bir ara zam yapılsa insanları çok mutlu eder.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hak hak dilenilmez verilir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Engelli emeklilik şartlarıda değişmeli acil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle