Euronews'den Türkiye analizi: Hiçbir iptal yok

Euronews, Türkiye'nin turizm sektöründeki yükselen başarısına dikkat çekti. Euronews'in, 'Türkiye dünyanın her yerinden turist çekiyor' başlıklı haberinde, 2022'de 51 milyondan fazla turistin Türkiye'ye ziyarette bulunduğuna vurgu yapıldı.

Euronews'den Türkiye analizi: Hiçbir iptal yok
Euronews'den Türkiye analizi: Hiçbir iptal yok
GİRİŞ 28.02.2023 17:16 GÜNCELLEME 28.02.2023 17:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fransa merkezli AB kuruluşu Euronews, Türkiye'nin turizm sektöründeki yükselen başarısına dikkat çeken bir analiz yayınladı. Euronews'in, 'Türkiye dünyanın her yerinden turist çekiyor' başlıklı haberinde, 2022'de 51 milyondan fazla turistin Türkiye'ye ziyarette bulunduğuna vurgu yapıldı.

REZERVASYONLARDA İPTAL YOK

Analizde geçtiğimiz yıl 16 milyona yakın yabancı turisti ağırlayan İstanbul başta olmak üzere Antalya, Muğla, İzmir ve Kapadokya gibi ana ziyaret noktalarının depremden etkilenen bölgelerin dışında olduğu belirtilerek yıkıcı depremlere rağmen turistlerin seyahat planlarını ertelemediğine dikkat çekildi.

Türkiye'ye ziyarette bulunan turistlerin görüşlerine yer verilen haberde şu ifadeler kullanıldı:

"İspanyol turist Marian Catalan gibi depremden önce buraya seyahat rezervasyonu yapanlar da rezervasyon yaptırdı. Catalan "Evet, biraz tereddüt ettim ama zaten her şeyi organize ettiğimiz için kendi kendimize 'İşte 1000' dedik. kilometre uzakta.' Burada bir şey olmaz, güvenli bir ülke olur, geri dönerim diye düşündük, çok beğendik" dedi.

İngiliz tatilci Debbie Still de aynı düşüncelere sahipti ve her şeye rağmen yolculuğa devam etmeye karar verdi.

TÜRKİYE'YE SEYEHAT ÇAĞRISI YAPTILAR

Still, "24 saattir burada değiliz ama şimdiye kadar gerçekten keyif aldık, evet, harika. Türkler çok iyi, çok arkadaş canlısı.  Bugün isteyeceğimiz son şey insanların Türkiye’ye gelmemesi olur. Her zamankinden daha çok gelmelisiniz. Her zamankinden daha fazla gelmeleri gerekiyor. Depremden etkilenen bölgelere gitmediğiniz sürece Türkiye'ye seyahat etmek güvenlidir. Büyük havayolları ve uluslararası havaalanları normal şekilde çalışıyor." dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 9
  • Vatandass 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalilar bedava yiyip icip gidecekler ..ulkeyi kurutacaklar...ulke batti kitlikda gelecek ...bu millet ne yiyecek diye kimse dusunmuyor.....
    Cevapla
  • Milli DAMAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkler arkada$ canlisi degil para´kazik canlisidir..
    Cevapla
  • Derin dusunce 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen muhtemelen TÜRK degilsin yazida Turkler diyor sana ne bstiyo
    Cevapla
  • MEHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne oluyor la istisna kötü hareket genele şamil olmaz.
    Cevapla
  • Ulus 1 yıl önce Şikayet Et
    Bomba patlatin turizm cöksun mesaji veriyorlar
    Cevapla
  • Cihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah, batı medyası olarak bu kadar algı yap, devlet yok, yardım yok, ülke çöktü, millet ayaklandı, birde kuklalarını harekere geçir ondan sonra turistler yine gitsin, yazık oldu bu kadar emeğe. En azından yatırımcılar paraları ülkeden çekseydi, yatırmları durdursaydı şu altılı masaya bir aferin diyebilseydiler.
    Cevapla
  • adanali 1 yıl önce Şikayet Et
    GELMEYIN artik istenmiyorsunuz.
    Cevapla
  • Agah Avcu 1 yıl önce Şikayet Et
    50 milyar dolari elinin tersi ile itiyor akilli:)
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsinde böyle konuşuyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle