Uyuşmazlık başvurularında parasal sınır artırıldı

Sigorta düzenlemelerinde bugünden itibaren uyuşmazlıklarda takip edilecek maddi ve manevi prosedür netleşti.

Uyuşmazlık başvurularında parasal sınır artırıldı
Uyuşmazlık başvurularında parasal sınır artırıldı
GİRİŞ 28.02.2023 16:14 GÜNCELLEME 28.02.2023 16:14

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (SEDDK), Sigorta Tahkim Komisyonu'na uyuşmazlık başvurularında parasal sınır artırıldı.

SEDDK'nin Sigortacılık Kanunu'nun 30'uncu Maddesinin 12'nci ve 15'inci Fıkralarında Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

PARASAL SINIRLAR TEKRAR BELİRLENDİ

Parasal sınırların yeniden belirlendiği tebliğde, söz konusu değişiklikler şöyle:

*Sigorta Tahkim Komisyonuna başvurusu yapılan 15 bin Türk Lirasının altındaki uyuşmazlıklar hakkında verilen hakem kararları kesindir. 15 bin Türk Lirası ve daha üzerindeki uyuşmazlıklar hakkında verilen hakem kararlarına karşı Sigorta Tahkim Komisyonu nezdinde itiraz edilebilir.

“238 BİN 730 TÜRK LİRASININ ÜZERİNDEKİ UYUŞMAZLIKLAR TEMYİZE GİDEBİLİR”

*Sigorta Tahkim Komisyonuna yapılan 238 bin 730 Türk Lirasının üzerindeki uyuşmazlıklar hakkında itiraz üzerine verilen hakem kararları için temyize gidilebilir.

50 BİN TÜRK LİRASI VE ÜZERİNDEKİ UYUŞMAZLIKLARDA HEYET ZORUNLU

*Sigorta Tahkim Komisyonuna yapılan 50 bin Türk Lirası ve üzerindeki uyuşmazlıklar hakkında heyet teşekkülü zorunludur.

*Birinci ve ikinci fıkralarda yer alan parasal sınırların uygulamasında hakem kararının verildiği; üçüncü fıkrasının uygulanmasında hakem heyetinin teşekkül edeceği tarihteki miktar esas alınır.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.