Bakan Kurum açıkladı: İstanbul'da riskli binalar taşınacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Asrın felaketinin ardından yurt genelinde yapılan çalışmalarda, Megakent'teki 1,5 milyon riskli konutun belirlenen alanlara taşınacağı açıklandı.

GİRİŞ 28.02.2023 15:56 GÜNCELLEME 28.02.2023 16:35
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da olası bir depremde risk teşkil eden binalarla ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "İstanbul’a 1,5 milyon riskli konutu belirlediğimiz iki rezerv alana, hem Anadolu hem Avrupa yakasına taşıyacağız." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

Bir seferberlik anlayışıyla kentsel dönüşüm sürecini yürütmek zorundayız. Buradaki kararlılığımızı hep birlikte elimizi taşın altına koyarak yürütmek zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde önemli projelerimizi açıklayacak. Gerek kentsel dönüşümdeki finans desteğine ilişkin kararlılığımızı, gerek Marmara Bölgesi'ne ilişkin kentsel dönüşüm hedefimizi.

1,5 MİLYON KONUTU TAŞIYACAĞIZ

Oluşturulacak yeni rezerv alanlardaki uydu kentlerimizle birlikte ilave nüfus getirmeden çalışacağız. İstanbul'da dönüşmesi gereken 1,5 milyon bağımsız bölümün olduğunu, bunların acilen dönüşmesi gereken 300 bininin bir an önce dönüştürülmesine ilişkin, İstanbul'da sadece bakanlığımızın 94 bin bağımsız bölümden oluşan projeleri var.

Riskli 1,5 milyon konutu dönüştüreceğimiz 2 rezerv alana, hem Anadolu hem Avrupa yakasına taşıyacağız. Bu çerçevede yoğunluğu azaltarak kentsel dönüşüm projelerimizi, tüm deprem bölgelerinde ve Marmara Bölgeleri'nde devam edeceğiz. Sanayi alanlarımızı da depreme karşı güçlendirecek adımlarımızı atacağız. Tüm bu çalışmaları 780 bin kilometrekare vatan toprakları içerisinde eş zamanlı yürüteceğiz.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 101
  • sisci 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok İyi Bir Hareket, Dönüşüme katılan ev hisselerini kamuya dahil edin ve büyük yatırımcılara giderlerinizin büyük çoğunluğunu çıkaracak şekilde satış sağlayabirsiniz. burada önemli olan kentsel dönüşüme katılandan para almadan daire telim etmek hissesine karşık yapılacak sağlam uydu kentlerden kamulaştırılan eski binaların yıkımından sonra özelleştirme ile yapılacak inşaatlara farklı seviyelerde şart ve denetim geirmek can ve mal kaybımızı büyük ölçüde kurtaracak bi hamle olur. katılım sağlamayan hisse sahiplerinin de amortismanı düşülerek rayiç bedelleriyle kamulaştırmaya tabi tutun ekstra bi seçenek yeni binalarda sert denetimlere tabi tutun. insanlar akşam oldu mu mezara giriyor
    Cevapla
  • Yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Eko kolları sıvamış deprem seferberliği başlatmış.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır dönüştüruyorsunuz göremedik. Ilk önce yeni yapılan binaları denetleyin yıl henk diye sâğlam olmuyor 2013 yapı ist benim daire hatalı yapan alt gızel yapmamış su icin de 10 yıldır cüruyor. Asansor hatalı en altan başlamiyor binañın üstünde botrum kat sü icinde olduğü icin ev sahbi nem ıcin köpuk yapacakdı bi baktık bodrumlar perde duvar deyil 2013 bina 2017 ıskanı veren yine sizdiniz. Denetleme falan yok parti fark etmiyor parayı veriyorlar izin iskan cıkıyor. Ölümleriñ süçlüsü katili belediyelerdir.. Sonra mutahitlerdir.. onca kisinin hesabını nasıl vereceksiniz.
    Cevapla
  • Mehmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm memleketin planlanması lazım. Ülkemizin büyük bir kısmı çölden hallice verimsiz ve kurak. Verimli tarım arazilerini maalesef çarpık yapılaşma yüzünden kaybettik. Dam altında hayvanın önüne yem koyarak hayvancılık yapmaya çalışıyor sonrada et süt pahalı diye yakınıyoruz. Hayvancılık, tarım, sanayi, konut alanları belirlenerek tüm memlekette düzenli bir arazi planlaması gitmek gerekiyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dağıtım şu İstanbul'u artık, Anadolu'da başka kent yok mu, yeni yatırımları oralara yönlendirin. Tüm iller eşit bir şekilde gelişsin ve kalkınsın. Büyük şehirler büyüsün gelişsin, Anadolu uzun nice güzide şehri göç versin dursun büyük şehirlere, var mı böyle bir ülkece kalkınma anlayışı ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle