Bakan Kurum: Adıyaman'a 15 bin kişilik geçici barınma alanı yapıyoruz

Bakan Murat Kurum "Adıyaman’da TOKİ ve Emlak Konut’umuzla 15 bin kişilik iki ayrı geçici barınma alanı yapıyoruz. En kısa sürede vatandaşlarımızı çadırlardan prefabrik evlere alacak, 1 yılda kalıcı konutlarımızı tamamlayacağız" dedi.

GİRİŞ 28.02.2023 11:30 GÜNCELLEME 28.02.2023 12:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli Deprem sonrasında depremzedelerin barınma ihtiyaçları hızla gideriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ ve Emlak Konut vasıtasıyla 15 bin kişilik iki ayrı geçici barınma alanı tesis edildiğini açıkladı.

Bakan Kurum "Adıyaman’da TOKİ ve Emlak Konut’umuzla 15 bin kişilik iki ayrı geçici barınma alanı yapıyoruz. En kısa sürede vatandaşlarımızı çadırlardan prefabrik evlere alacak, 1 yılda kalıcı konutlarımızı tamamlayacağız" dedi.

BAKAN KURUM: ''KIRIKHAN'A 18 BİN KONUT YAPACAĞIZ''

Bakan Kurum, Kırıkhan'da depremzedeleri ziyaret edip, ilgililerden bilgi aldı.
Ardından konuşan Bakan Kurum, ilçede esnafın mağdur edilmemesi için geçici ticari ünitelerin kurulacağını belirterek, ''Geçici ticari üniteler kuracağız. Bu ticari ünitelerde yenileri yapılana kadar esnafımız hizmet versin, vatandaşımız Kırıkhan’ı terk etmesin. Burada yaşayan kardeşlerimiz bir nebze de olsa normal bir hayata kavuşsun istiyoruz. Yeniler yapılana kadar da bu geçici ticari üniteler, ticari hayatın devamlılığı bizim için de sizin için de önemli'' diye konuştu.

Kırıkhan’da toplamda 18 bin konut yapılacağını vurgulayan Bakan Kurum, ''Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde 13 bin 350 konut yapımı başlatılacak. Merkezde de yerinde uygun yerlerde 5 bin bağımsız bölümün yapılması planlanıyor. Şu andaki hasar tespit çerçevesinde yapılması planlanan 18 bin bağımsız bölüme ilişkin dağıtım düşünüyoruz.

Bu dağıtımı da zemin artı 3-4 katı geçmeyecek. TOKİ binalarımıza baktığımızda TOKİ binalarımızda vefat eden kardeşimiz olmadı, yıkılmadı. Radye temel üzerine tünel kalıp yapacağız. Bina altında dükkan olmayacak. Ticaret için yerler yapacağız ama üzerine konut yapmayacağız'' ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yurtdisinda olan kişilerin turkiyede evi yikilan vatandaşlara ne olacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışında olupta e i yikilanlar ne olacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    toki kuraları ne oldu ne zaman kuralar devam edecek.
    Cevapla
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    ben güveniyom sizlere Allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    toki istanbul 100 bin konut yapmalı ,ayrıca konteyner şehir de yapmalı acil yıkılması gereken binalar yıkılmalı vadandaş prafabrik evlere geçmeli
    Cevapla